Partizan našao napadača u Portugaliji!! (VIDEO)

Crno-beli sve dogovorili sa Rikardom Gomešom.

FOTO: Idoloasis.pt

Fudbaler portugalskog Nacionala stiže u Beograd, posle utakmice nacionalnog tima, na završne pregovore sa crno-belima, koji će biti samo puka formalnost, jer je napadač još pre nekoliko dana utanačio sve datelje ugovora sa čelnicima crno-belih.  A i klubovi su se međusobno dogovorili o visini obeštećenja, pa će osvajač Kupa Srbije za novo pojačanje platiti oko 200.000 evra, plus platu koja će na masečnom nivou iznositi oko 20.000 evra.

Gomeš je najbolji strelac portugalske druge lige u protekloj sezoni, u kojoj je na 39 mečeva postigao 24 gola i upisao osam asistencija. Igra na mestu klasičnog napadača, a može da odgovori obavezama i na krilnoj poziciji. Radi se o veoma korpulentnom (188 centimetara), ali brzom fudbaleru, koji se podjednako dobro služi sa obe noge, a karakteriše ga i odlična skok i igra glavom.Stigao je u Portugaliju sa Zelenortskih ostrva sa 17 godina i nastavio da igra u mlađim kategorijama Vizele (počeo da se bavi fudbalom u rodnom gradu Prajii), gde je ubrzo postao i profesionalac. Zapazili su ga ljudi iz Vitorije Gimaraješ, u kojoj se obreo 2013. godine, upisao više od 70 mečeva, ali mnogo više za B ekipu.

Posle tri godine, prešao je u redove Nacionala, gde je prvo igrao kao pozajmljen igrač Vitorije Gimaraješ, a zatim je klub sa ostrva Madeira u potpunosti otkupio Gomešov ugovor. Ekspodirao je u protekloj sezoni i tako sprenuo pažnju na sebe, samim tim došao i na radar Partizana.

Posle nekoliko veoma dobrih preporuka i višemesečnog praćenja, sportski sektor kluba iz Humske je odlučio da krene u realizaciju posla i kompletira napadački tandem momkom sa Zelenortskih ostrva i već kupljenim Nemanjom Nikolićem.


Gomeš je na stolu imao konkretnu ponudu iz Saudijske Arabije i još nekoliko klubova srednjeg staleža iz Portugalije, međutim, predočeno mu je da Partizan može biti odskočna daska za mnogo bolje sredine i jače klubove od onih u Arabiji, pa je odlučio da prihvati ponudu.

Rekosmo već da je Gomeš rođen na Kape Verdeu, odnosno u Republici Zelenortskih ostrva, gde je i počeo da se bavi fudbalom. Kako je pomenuta državica u severnom delu Atlantskog okeana bila kolonija Portugalije od 15. veka do 1975. godine, stanovništvo, pa i Gomeš mahom imaju dvojna državljanstva.


Ipak, Gomeš je od početka želeo da igra za zemlju u kojoj je rođen, pa u martu 2015. godine odazvao pozivu i debitovao za Zelenortska ostrva u prijateljskom meču protiv Portugalije, u Eštorilu. Fudbaler je juče takođe odigrao prijateljski meč sa svoju selekciju i to sa Alžirom.


Izvor: Telegraf.rs