Reprezentativac Bosne pred dolaskom u Partizan! (VIDEO)

Najbolji fudbaler BiH i A reprezentativac te zemlje iz redova Željezničara, izbor crno-belih, ali samo pod uslovom da Bambi napusti klub.

FOTO: FK Željezničar

Velika reorganizacija tima Partizana, najavljena još pre izvesnog vremena od strane sportskog sektora kluba ne prestaje! Posle Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša, koji će u narednoj sezoni predvoditi napad, crno-beli uveliko razmišljaju i pregovaraju i sa igračima na krilnim pozicijama.

Telegraf.rs saznaje da je klub iz Humske u poodmakloj fazi razgovora sa  Goranom Zakarićem (25), A reprezentativcem Bosne i Hercegovine, odnosno fudbalerom sarajevskog Željezničara! Zakarić je projektovan kao fudbaler koji će biti angažovan u slučaju sa klub napusti, a nije daleko od toga, Zoran Bambi Tošić, za koga postoji interesovanje i Turske, ali i sa Dalekog istoka.


Radi se o fudbaleru koji se bolje se služi levom nogom, odlikuju ga brzina, dobra igra jedan na jedan, smisao za asistenciju, izgrađen i precizan šut. To mu je uostalom donelo veoma dobru statistiku tokom protekle sezone.

Zakarić je ove sezone prograšen za najboljeg igrača Bosne i Hercegovine, u izboru trenera i kapitena, pošto je u redovima Željezničara bio apsolutno dominantan. Odigrao je 42 utakmice za sarajevski klub, postigao 18 golova i upisao 11 asistencija, a i veoma značajno doprineo u osvajanju Kupa BiH. Fudbalom je počeo da se bavi u mlađim selekcijama Kozare, ali je prvi profesionalni ugovor dobio u timu Širokog Brijega.

Posle samo godinu dana, kao 18-godišnjaka, zapazio ga je Zdravko Mamić i odveo u Dinamo iz Zagreba. Ipak, u žestokoj konkurenciji na “Maksimiru”, koji je konstantno bio prvak Hrvatske i učesnik evropskih takmičenja, nije dobio željenu minutažu, pa je tražio da ide na pozajmice. U dva navrata se vraćao u Široki Brijeg, branio boje filijale “modrih” Lokomotive iz Zagreba, Zrinjskog, sa kojim je osvojio titulu u BiH, i Salven Belupa, da bi u januaru 2017. napokon stigao u Željezničar i odigrao najbolju  sezonu u karijeri.


Kao nagrada je usledio poziv selektora BiH - Roberta Prosinečkog, koji je Zakarića prvo uvrstio na spisak A reprezentacije za prijateljske mečeve protiv SAD i Meksika. Zatim i u duelima sa Bugarskom i Senegalom, a bio je deo nacionalnog tima i smiraju sezone, u nedavnim kontrolnim mečevima sa Crnom Gorom i Južnom Korejom. Inače, za nacionalni tim bivše jugoslovenske republike je debitovao još 2014. godine, a bio je član i mlađih selekcija Bosne i Hercegovine.

Dolazak Zakarića je, rekosmo već, delimično uslovljen odlaskom Zorana Tošića. Jer, Partizan je kao prioritet označio angažovanje novih napadača, što je brzo i realizovano dolaskom Nikolića i Gomeša, a novo povlačenje poteza u dobroj meri zavisi od odlazaka igrača iz postojećeg kadra. Kako ne bi došlo do bespotrebnog nagomilavanja fudbalera, crno-beli već ugovaraju nova pojačanja, kakvo je i Goran Zakarić, ali i strpljivo čekaju transfere pomenutog Tošića, Marka Jankovića i još nekolicine igrača, koji se takođe već uveliko kuvaju.


Izvor: Telegraf.rs