Tavamba na putu ka Seriji A, Partizanu 2 miliona evra!

Oba kluba moraju da reše problem sa brojem stranaca kako bi ušli u eventualnu finalizaciju posla sa napadačem i crno-belima.

FOTO: FK Partizan


Kako evropske kvalifikacije za narednu sezonu počiju nešto ranije nego inače, u Partizanu su neka pojačanja rešili po ubrzanom postupku (Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš), a sa nekima su, pak, debelo zagazili u pregovore (Goran Zakarić, Martin Milec, Leonardo).

Sa druge strane, prodaja će, zbog Svetskog prvenstva, verovatno ići malo sporije nego inače, ali nisu isključena ni dešavanja u tom smeru. Prvi na listi za odlazak je Leandre Tavamba, koji je, saznajemo, trenutno najbliži Italiji, iako za napadača postoje još i interesovanja iz Kine i Turske.

Konkretno, Tavamba je u ovom trenutku između Kjeva Verone i ekipe SPAL, čije boje od zimskog prealznog roka brani još jedan bivši Partizanovac - Everton Luiz.


Oba italijanska kluba su u potrazi za napadačem i oba su zainteresovana za Tavambu, ali prvo moraju da se poklope neke kockice da bi došlo do završne realizacije transfera.

To se pre svega odnosi na broj stranaca u oba kluba, koji moraju da raščiste deo postojećeg kadra kako bi se otvorila mogućnost saradnje sa Partizanom i Tavambom.

Napadač crno-belih je i tokom zimskog prelaznog roka bio interesantan klubovima iz Kalča i to upravo Kjevu i Đenovi, ali je problem napravio višak stranaca, kao i visina obeštećenja zbog koje transfer na kraju nije realizovan. Jer, naprosto nije bilo dovoljno vremena, pa je Kamerunac ostao u Humskoj.


Spal, koji se prošlog leta posle pola veka vratio u Seriju A i uspeo da opstane u minuloj sezoni, u potrazi je za napadačem, a imao je više nego pozitivno iskustvo sa Evertonom Luizom, koga je za 600.000 evra kupio od crno-belih. Otuda verovatno i želja za novom saradnjom...

Ne treba nikako zaboraviti ni činjenicu da skora o karijeri Leandrea Tavambe brine Ivica Pavlović, koji u poslednjih nekoliko godina odlično posluje sa italijanskim klubovima odvodeći srpske igrače (Saša Lukić, Nikola Ninković, Marko Stojanović, Nikola Dukić, Luka Marković...) i trenutno je verovatno naš najuticajniji menadžer na tom tržištu.

U svakom slučaju, Tavamba će danas započeti pripreme sa crno-belima, jer ima važeći ugovor sa klubom, ali će sačekati prvu konkretnu ponudu, koja će zadovoljiti i njega i Partizan i gotovo sigurno napustiti klub ovoga leta.

Partizan odredio minimalnu cifru za obeštećenje koju neki klub mora da uplati ukoliko želi da angažuje Leandrea Tavambu. Radi se o 2.000.000 evra, s tim da bi crno-beli verovatno razmišljali i malo fleksibilnije ako bi ponuda bila približna pomenutom novcu.

Partizan se vodio činjinicama, da je Tavamba u prošloj sezoni bio jedan od nosilaca igre tima (51 utakmica, 19 golova, 12 asistencija), te da je postao i A reprezentativac Kameruna, što svakako utiče na cenu.

Izvor: Telegraf.rs