Tri kluba žele Sumu, na Partizanu je da preseče!

Sve izvesniji rastanak Partizana sa igračem koji prošle sezone nije opravdao velika očekivanja.

FOTO: FK Partizan

Pisali smo već, da bi crno-beli mogli da angažuju kvalitetnija pojačanja ovog leta, neophodno je da neko od aktuelnih prvotimaca ostvari iole unosniji transfer u inostranstvo.

Za sada konkretnih dešavanja na tu temu nema, ali danas su počeli da se pojavljuju izvesni nagoveštaji, i to u vezi Partizanovog ofanzivnog veziste Sejdube Sume.

Reprezentativac Gvineje je prošlog leta u Humskoj spektakularno dočekan i promovisan, ali je i spektakularno plaćen za naše uslove. Ono na šta crno-beli nsu računali kada su ga dovodili, jeste njegov veoma skroman učinak u protekloj sezoni, ispod svih očekivanja.

Imali su u Partizanu dovoljno strpljenja za Sumu, jesenas mu je opravdanje bilo da nije prošao kompletne pripreme, ali zimus ih je odradio i opet nimalo nije napredovao u igri.

Sada u Humskoj više nemaju vremena za čekanje, pa je jedan od prioriteta u tekućem prelaznom roku da se Suma proda nekom od zainteresovanih klubova.

Prema informacijama do kojih je došao Telegraf, interesovanja ipak ima, i to iz tri različite zemlje - Saudijske Arabije, Kazahstana i Turske.


Imena klubova se ne navode, izuzev da se, kada su Kazahstanci u pitanju, radi o jednom od njihovih najboljih klubova.

Nije poznato ni ko od njih nudi najviše za Sumu, ali Partizanov stav je jasan - cilj je da se izvuče što više od 1.65 miliona evra koliko je pre godinu dana uloženo u angažovanje omalenog Gvinejca.

Čak bi crno-beli pristali i na pozajmicu, kako bi koliko-toliko olakšali probleme koje im Sumin ugovor stvara u klupskoj kasi.

Izvor: Sportske.net