Mark Valjente: Znam sve o srpskom fudbalu, mogu i po blatu da igram!

Najzvučnije ime u dosadašnjem delu prelaznog roka Partizana je dolazak španskog štopera Marka Valjentea, koji je upoznat u dešavanja u srpskom fudbalu.

FOTO: FK PartizanPrvi Španac koji će u istoriji zaigrati u dresu Partizana već deset dana vredno radi sa ekipom u Sloveniji, a na pitanje novinara da li se plaši uslova i terena u Srbiji, evo šta je Mark Valjente rekao.

„Ako teren nije dobar, šta je tu je, moraću da se naviknem. S tim sam se susretao i u Belgiji posle kiša. Kakav god da je teren, moraš da se adaptiraš i daš sve od sebe. Iz razgovora sa svima u klubu sam stekao utisak da se sve vrti oko Partizana i Zvezde, ali slično je i u Španiji gde su uvek u žiži Barselona i Real”, rekao je Valjente za Novosti.

Španac je istakao da je najzaslužniji za njegov dolazak u Beograd bio golman Vladimir Stojković.


Loading...


„Kada je Partizan počeo da se interesuje, pričao sam sa Stojkovićem, s kojim sam igrao godinu dana u Haifi. Ispričao mi je sve najbolje i on je jedan od razloga zbog kojih sam došao u Beograd.”

Mark Valjente nije ni sanjao da će jednog dana živeti u Beogradu.

„Pre tri-četiri godine i da mi je neko rekao da ću igrati u Izraelu i Srbiji rekao bih mu da je lud. Volim da posećujem nova mesta, stičem iskustva. Biće ovde dobro i supruzi i sinu od pet godina, ne sumnjam da ćemo uživati”,zaključio je Mark Valjente.

Izvor: Hotsport.rs