Mirković je uradio ono što Đukić nikad nije! (SASTAV) (FOTO)

Novi trener, novi princip. Ako je Miroslav Đukić voleo ili bio prinuđen da rotira, Zoran Mirković se drži recepta kom je pribegavao i njegov mentor, Ljubiša Tumbaković, da se tim koji dobija ne menja.

FOTO: FK Partizan

Zato će pred Grobare izvesti istu ekipu koja je minulog četvrtka donela prednost iz Danske i primakla osvajača Kupa Srbije plej-ofu Lige Evrope.

Mirković će prepisati startere iz Faruma, biće to prvi put posle 18 uzastopnih evropskih takmica da Partizan počinje sa istih 11, što se nije desilo nijednom pod Đukićevom palicom. Posle malo više od dve godine prethodno kod Ivana Tomića u dvomečima sa Zaglebjem izlazi „parni valjak” bez ijedne promene na crtu Nordsjilandu (direktan prenos na našoj facebook stranici) da overi plasman u završnu etapu do grupne faze.

Imajući i vidu gol viška iz Danske (2:1), kao i činjenicu da je Ognjen Ožegović povređen, možda nema potrebe odmah da kreće Partizan sa dva napadača, pa će posle gostovanja Zemunu, gde je 90 minuta presedeo na klupi i predahnuo, Rikardo Gomeš da se vrati na teren. A Nemanja Nikolić, koji još nije u potpunosti spreman za ceo meč, verovatno će dobiti šansu u drugom poluvremenu, da se razigra i najavi šta može u nastavku sezone posle jednomesečnog bolovanja zbog povrede kolena.


Najveće nade crno-beli polažu u učinak krila. Marko Janković i Goran Zakarić bili su sjajni prošle sedmice, gol za 2:0 je posledica njihove saradnje, a ako ponove izdanja iz Faruma ne bi trebalo da bude problema za domaćina, čije bi napade u manevru trebalo da kreira Danilo Pantić, valjda poraslog samopouzdanja posle hica u Gornjoj varoši.

To znači da za Sejdubu Sumu opet nema mesta, na klupi će ostati i Đorđe Ivanović koji je imao minutažu sa početka sezone, dok će šansu čekati i mladi Armin Đerlek.

Osigurači iza pomenutog ofanziovnog trilinga ponovo će biti Saša Zdjelar i Nebojša Kosović, za zadatkom da spreče akcije kakve je Nordsjiland razvijao u poslednjih pola sata prve utakmice, dok će ispred standarndog golamana Vladmira Stojkovića delovati četvorka sa dvojicom Miletića na bekovskim pozicijama, Svetozar Marković će biti desni, Mark Valijente levi štoper. A s obzirom da Španac nije bio ni u protokolu prethodne superligaške runde očekuje se da bude još svežiji i da ponovo bude deo poslednje linije koja u Humskoj 1 nije primila gol ove sezone.

Stručni štab ne može da računa na Zorana Tošića, Ognjena Ožegovića i Zlatana Šehovića, pa bi Partizan protiv Nordsjilanda trebalo da istrči u sledećem sastavu:

4-2-3-1: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjlera, Kosović - Janković, Pantić, Zakarić - Rikardo


FOTO: Partizan Video Materijal