Mirković: Pobeda u Humskoj je naša obaveza!

Trener Partizana upozorava na kvalitet protivničke ekipe, ali od svog tima očekuje dodatni napredak u igri i kontinuitet dobrih rezultata.

FOTO: FK Partizan


Fudbaleri Partizana sutra od 20 časova i 30 minuta dočekuju danski Nordsjeland koga su u prvom meču savladali sa 2:1.

Novi šef struke crno-belih Zoran Mirković upozorava da posao još nije završen i da se Danci neće tako lako predati.

„Sutra nas očekuje revanš protiv danske ekipe, videli smo iz prve utakmice da se radi o interesantnoj, mladoj ekipi. Igraju dosta atraktivno, brzo, karatketiše ih pas igra, traže dubinu. I svi igraju, ko god da se nađe na terenu, oni ne odustaju od svog konepta.

Imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice i neće nam biti lako. Imamo respekt prema Dancima.

Oni igraju identično, ne kalkulišu, ne odstupaju od svoje igre. Mi smo maksimalno oprezni. Cenim to što radi kolega s druge strane. Ne obaziremo se mnogo na njihove negativne rezultate, više smo fokusirani na njihovu igru.


Ako pogledate njihovu selekciju, svi su prošli mlađe selekcije svojih zemalja. Zapamtite dobro njihova imena, videćete gde će za par godina biti ti momci”, istakao je Mirković.

Partizan je pod njegovim vođstvom u dve utakmice upisao dve pobede, ali je evidentno da se na podizanju nivoa igre još mora dosta da radi.

„Mi radimo svakodnevno, najviše na igri. A što se tiče tih stvari, treba nam kontinuitet i dobrih igara i dobrih rezultata, a onda će sve biti mnogo lakše.

Mi moramo da igramo kao da je 0:0. To je lančano - igrate dobro ljudi dolaze, igrate loše, njih nema. Kad budemo imali kontinuitet dobrih igara i rezultata, i gledaoci će se vratiti”, istakao je Mirković i naglasio da svojim igračima upućuje i pohvale i kritike..

„Hvalim ja moje momke, ali uvek mislim da mogu i bolje. Oni znaju da su to pozitivne kritike”, objašnjava Mirković.


Uz Mirkovića, novinarima se obratio i novajlija Goran Zakarić, strelac drugog gola u Danskoj.

„Šef je već rekao da nas očekuje zahtevna utakmica. Upoznali smo se sa njihovom ekipom, dosta su moćni, opasni su iz polukontri i kontri kad se izgubi lopta u tom srednjem delu terena. Imaju igrače koji mogu da reše utakmicu. Mislim da je to izgledalo dobro u Danskoj i verujem da uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje možemo da pređemo na taj toliko željeni plej-of.

Utakmica traje 90 minuta i ako nisi 100 posto u utakmici, obično sledi kazna. Mi smo u Danskoj primili taj gol iz nesrećne situacije, ali kao što je šef rekao, radimo na treninzima da igramo bolji fudbal koji Partizan mora da igra. Verujem da ćemo kroz trennge doći na taj nivo na kom želimo da igramo”, izjavio je Zakarić.

Na pitanje novinara, osvrnuo se na igru hrvatskog beka Bartoleca koji je standardni prvotimac Nordsjelanda.

„Ja poznajem tog beka, igrao je u Lokomotivi, ali ne zamaram se tim stvarima, jedva čekamo utakmicu. Želimo da u ranoj fazi postignemo pogodak i da bi tu već trbalo biti kraj što se tiče ishoda.

Nadam se da će i moja igra sve više dolaziti do izražaja, dok budem spreman za celu utakmicu”, izjavio je Zakarić.

Izvor: Sportske.net