Ožegović odlazi iz Partizana: Napadač bira - Francuska ili Rusija?!

Francuzi nude crno-belima 200.000 evra za pozajmicu, ali je fudbaler više zainteresovan za odlazak u Rusiju.

FOTO: FK Partizan

Nije samo Sejduba Suma fudbaler Partizana, koji čeka kraj tekućeg dana, samim tim i prelaznog roka u većini evropskih zemalja, kako bi saznao dalje korake u karijeri. U istom sosu je i Ognjen Ožegović, kome bi putovanje u Istanbul moglo da bude poslednje među crno-belima, jer postoji velika verovatnoća da promeni sredinu.

Telegraf prenosi da je napadač u ovom trenutku ima dve mogućnosti: na meti je francuskog drugoligaša Troa, ali i ruskog Arsenala iz Tule, pa je ostalo da sa svojim agentom i čelnicima kluba iz Humske do kraja dana odluči gde će da nastavi karijeru.

A, u oba slučaja se radi o pozajmici, sa mogućnošću otkupa. S tom razlikom što francuski Troa želi crno-belima da plati za ustupanje Ožegovića 200.000 evra. Sa druge strane, Arsenal iz Tule bi da angažuje fudbalera, ali bez dodatnih izdataka za crno-bele.

Otuda je opcija iz Francuske sigurno interesantnija Partizanu, ali prema nekim informacijama sam Ožegović je mnogo više zagrejan za odlazak u Rusiju. Otuda će crno-beli prvo morati da sednu i dogovore se sa igračem i njegovim agentom, pa tek onda da krenu u realizaciju posla.

I, nije to niša neuobičajeno, jer Ožegović je još početkom prelaznog roka bio projektovan za prodaju, o čemu smo već nekoliko puta pisali. Kako za vreme mandata bivšeg trenera Miroslava Đukića, tako i po dolasku Zorana Bate Mirkovića, koji se nije previše oslanjao na napadača u minulih nekoliko utakmica.

Postojala je dilema u vezi sa statusom Ožegovića samo u momentima kada se teže povredio Nemanja Nikolić. Partizan tada, usred kvalifikacija za Ligu Evrope, a po odlasku Lendrea Tavambe i Đorđa Jovanovića, sem Rikarda Gomeša, nije imao previše rešenja u napadu.

Ipak, klub se vratio prvobitnom planu o prodaji napadača po dolasku Mirkovića na trenersku klupu, pa je u minulom periodu počela potraga Ožegovića za novom sredinom.

Troa i Arsenal Tula su rekli šta su imali, red je da napadač i Partizan odluče na koju će stranu Evrope

Izvor: Telegraf.rs