Partizan šalje Sumu na pozajmicu!

Do kraja dana bi trebalo da bude poznat epilog pregovora sa skandinavskim klubom, dok za druge dve opcije crno-beli imaju produženi rok od dve sedmice.

FOTO: FK Partizan

Pola časa je Sejduba Suma proveo na terenu protiv Bešiktaša (i ostavio je bolji utisak od nekih koji su igrali 90 minuta) i velika je verovatnoća da su to bili poslednji minuti Gvinejca u dresu Partizana.

Jer, već nekoliko dana čelnici kluba iz Humske razmatraju opcije za odlazak veziste, pošto je stručni štab na čelu sa Zoranom Mirkovićem gotovo odmah po dolasku nagovestio da ga nema u planovima za budućnost.

Telegraf prenosi da fudbaler ima nekoliko opcija, a da je trenutno najbliži danskom Esbjergu, ali postoji i verovatnoća da, shodno epilogu pregovora sa pomenutim klubom, karijeru nastavi i u Izraelu.


Što se Danaca tiče, u toku današnjeg dana trebalo bi da bude poznato da li Esbjerg i Partizan mogu da se dogovore, a ideja je da Suma isprva ode na pozajmicu, sa mogućnošću otkupa u narednom periodu.

Skandinavski klub je zainteresovan za tu varijantu, pregovori traju već izvesno vreme, ali postoji i ono ali, a tiče se, naravno, Sumine plate na mesečnom, odnosno godišnjem nivou.

Pitanje je da li klub kakav je Esbjerg može da isprati zaradu Gvinejca ili bar veći deo njegovih primanja, što je jedan od takođe bitnih motiva zašto Partizan želi da ga se reši. Pogotovo posle eliminacije iz Lige Evrope, pošto će budžet kluba morati značajno da bude skresan.

Odgovori na sva pitanja bi trebalo da stignu do kraja dana, kada se završava prelazni rok u većini zemalja. A, ukoliko se pomenuti dogovor ne realizuje, Partizan i Suma će imati produženi rok da reše trenutnu situaciju, koja nijednoj strani ne ide na ruku.


Naime, minule sedmice crno-beli su dobili i poziv iz jednog od izraelskih, bogatijih, klubova, koji su takođe pokazali interesovanje za Sumu. I, nisu jedini, jer se ubrzo javio još jedan klub iz iste zemlje i takođe pokazao interesovanje za Gvinejca.

Priča je počela da se razvija i, ako nekim slučajem Suma ne ode u Esbjerg, Partizan i fudbaler će imati dve sedmice više, koliko traje prelazni rok u Izraelu, da nađu rešenje.

Naravno, koliko god crno-beli želeli da izađu treneru u susret, a i rasterete klupsku kasu plate Sejdube Sume, moraće prvo da isposluju dogovor sa samim Sumom. Jer, vezista ima važeći ugovor do 30. juna 2020. godine i njegov negativan odgovor, to jest odbjanje transfera ili pozajmice bi zamrzlo sve ostale ideje.

Izvor: Telegraf.rs