Uprava Partizana povećala premije igračima ako ekipa uđe u LE!

Čelnici kluba i predstavnici igrača na sastanku dogovorili novu cifru za nagradu u slučaju plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

FOTO: FK Partizan


Da je Partizan imao malo više sreće u žrebu, umeto što je u plej-ofu Lige Evrope dobio Bešiktaš, koji stoji na putu plasmana u grupnu fazu pomenutog takmičenja, pitanje nagrada se verovatno ne bi ni potezalo. Ali, kako se crno-belima zalomio bogati turski velikan, Uprava kluba iz Humske je odlučila da dodatno stimuliše igrača i podeblja premije za uspeh na poslednjem koraku.

To je epilog jučerašnjeg sastanka predstavnika fudbalera i čelnika kluba, na kome je dogovoreno da svaki prvotimac Partizana, ukoliko naravno ekipa uspe da prebrodi poslednju prepreku ka Ligi Evrope, inkasira – 15.000 evra plus 5.000 mogućih bonusa u zavisnosti od učinka.


Naravno, maksimalni, pomenuti iznos će biti zagarantovan fudbalerima, koji iznesu najveći teret i minutažu u dvomeču sa Bešiktašom, dok će oni manje angažovani igrači biti nagrađeni srazmerno minutama provedenim na terenu.

Rekosmo već da je pomenuti sastanak dve strane najviše inicirala težina rivala, jer su svi u klubu svesni da je pred Zoranom Mirkovićem i fudbalerima veoma težak izazov i da shodno tome moraju biti i motivisani.

Dosadašnje premije za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, regulisane u Humskoj “Pravilnikom o nagradama i bonusima” iznosile su – 10.000 evra, odnosno deset  hiljada manje u odnosu na novoutvrđenu svotu.

Interesantno je da fudbaleri crno-belih, ukoliko uspeju da eliminišu Turke i ostvare cilj, neće imati pojedinačne premije za mečeve u grupi, odnosno nisu dogovoreni ciklusi, koji se u Humskoj ne isplaćuju već duži vremenski period.


Naravno, i ta kategorija je promenljiva, shodno izazovima i postignutim rezultatima, pa se može dogoditi, kao i prošle sezone, da neka veoma važna utakmica bude posebno premirana, mimo utvrđenog dogovora i pravilnika.

Izvor: Telegraf.rs