Zagorac: „Vraćam se na pravi put!” (INTERVJU)

„Više puta sam isticao da sam navijač Partizana i da mi je uvek bila želja da igram za ovaj klub. Imam veliku motivaciju”, poručuje Rade.

FOTO: KK Partizan NIS

Od Mege, preko Memfisa, NBA lige i španskog Betisa, do dresa kluba koji najviše voli. Ovako je izgledao zaobilazni put Radeta Zagorca do Humske 1. Dugo je nekadašnji mladi reprezentativac bio na meti Partizana, a zajednički jezik uspeli su da nađu tek ovog leta. Na obostrano zadovoljstvo 30. juna stavio je potpis na dvogodišnju saradnju.

„Više puta sam isticao da sam navijač Partizana i da mi je uvek bila želja da igram za ovaj klub - potvrdio je Zagorac da mu je ovo bila najlakša odluka u životu. Drago mi je što sam zadužio crno-belu opremu.”

Prošlog jula Rade je potpisao ugovor sa Memfisom, bio je na korak do ostvarenja NBA sna, ali je uoči starta sezone označen kao prekobrojan. Nekoliko meseci je proveo u klubu iz Sevilje, a sada se vraća u Srbiju da konačno dokaže zašto su ga svojevremeno proglašavali za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope u tom godištu (1995).

„Imam veliku motivaciju da se vratim na pravi put i na nivo mojih najboljih igara. Prošla sezona je definitivno donela nešto što nije moglo da se planira, ali idem dalje. Sve ovo gledam sa pozitivne strane.”

Zagorac neće morati dugo da se navikava na rad šefa stručnog štaba Nenada Čanka.

„Poznajemo se, sarađivali smo u Megi, kao i mladoj reprezentaciji koja je osvojila zlato 2015. Sa njegovom filozofijom sam više nego upoznat. U našim početnim razgovorima posebno mi je drago što delimo isti mentalitet i ambicije. On je u prvi mah istakao moju polivalentnost, to jest mogućnost da igram na više pozicija.”

I dalje se ne opterećujem ulogom na terenu, bitno mu je samo da igra da ekipa pobeđuje.

„Što se tiče konkretnih zadataka i detalja, to sve preostaje na parketu da se utanači. Kad već svi pokažemo koliko možemo da pružimo. Veliki plus je to što je gro tima već tu. Što se otprilike zna ko će biti nosioci igre, ko su ti neki igrači koji bi trebalo da iznesu sezonu. Što pre krenemo da radimo jako, to je pogodnije za nas.”

I kad je uklapanje sa novim drugovima u pitanju, za Zagorca ne bi trebalo da bude problema.

„Sa nekima sam igrao već, neki su mi bili rivali na terenu. Svi mi koji smo tu iz Beograda se otprilike znamo. U suštini bitno je da se osećamo svoji na svome već na početku”, završio je Zagorac.

Izvor: Novosti.rs