Crno-beli ubuduće sa svojom video tehnologijom na mečevima Superlige!

U Humskoj 1 je procenjeno da su na štetu Partizana u prethodnih sedam kola ovog šampionata neke sporne odluke direktno krojile rezultat mečeva crno-belih.

FOTO: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan kreće sam u borbu protiv principa da se u srpski fudbal - ne uvede gol tehnoligija! Kako Novosti prenose crno-beli, poučeni novim, negativnim iskustvom neregularnosti i na 158. večitom derbiju, već od narednog kola žele da svojom video tehnologijom ubuduće otklone bilo kakve sumnje u sudijske odluke ili sporne situacije.

Naime, u Humskoj 1 je procenjeno da su na štetu Partizana u prethodnih sedam kola ovog šampionata neke sporne odluke direktno krojile rezultat mečeva crno-belih, ali i da arbitri prilično lako donose i one najteže odluke, pogotov kada se sviraju kazneni udarci za rivale Partizana.

Zbog toga su u Humskoj 1 odlučili da već na meču 10. kola Superlige na niškom stadionu Čair u nedelju od 19 časova, budu video kamere koje su u vlasništvu Partizana i da one zabeleže sve sudijske odluke i eventualne sporne situacije.

Posle 158. večitog derbija je ostalo potpuno nejasno kako je moguće da Fudbalski savez Srbije, zbog jasnog povećanog opreza, angažuje pored trojice arbitara i dvojicu iza golova, da jedan od njih donese spornu odluku o priznatom golu Crvene zvezde, a da pri tom televizija koja je prenosila ovaj meč, nema kameru koja bi mogla da reši dilemu koja je već peti dan (ne)sportska tema u Srbiji.

Izvor: Novosti.rs