Derbi u Humskoj: Partizan i Crvena zvezda 158. put (SASTAV) (FOTO)

Posle pet uzastopnih pobeda, zahvaljujući kojima je došla na „minus dva” u odnosu na Crvenu zvezdu, ekipa Partizana danas ima priliku da se probije na lidersku poziciju, bar do srede kada će aktuelni šampion odigrati svoj odloženi meč sa Napretkom u Kruševcu.

FOTO: FK Partizan


Ogroman motiv večeras će imati ekipa Zorana Bate Mirkovića, mnogi ih potcenjuju ovih dana, imajući u vidu da će protiv sebe imati novog učesnika Lige šampiona, ekipu koja nije izgubila nijedan bod u Superligi od početka sezone i nije niti jednom poražena još od zimus i revanš meča sa CSKA u Moskvi...

Crvena zvezda jeste favorit, ali na našim momcima je da pokažu hrabrost i pokušaju da makar ponove partiju iz prvog meča sa turskim Bešiktašom, pa možda i više od toga.


Kada je sastav Partizana u pitanju, trener Mirković je još pre dva dana na konferenciji za medije istakao da ima samo jednu dilemu.

Jasno je da se u tim vraća Nemanja R. Miletić, koji je izdržao suspenziju i njega ćemo najverovatnije ponovo gledati uz desnu aut-liniju, dok će štoperski tandem Marković - Valijente ostati nepromenjen.

A kada je u pitanju pomenuta Mirkovićeva dilema, utisak je da je to ona u veznom redu - ko će činiti tandem defanzivnih veznih u ovom meču?

Primetno je da je novajlija Aleksandar Šćekić Mirkovićev „čovek od poverenja”, ekspresno se ustalio u timu i treba ga i večeras očekivati od prvog minuta.

Pitanje je samo hoće li uz njega biti Saša Zdjelar, koji u poslednje vreme pada u drugi plan, eventualno Milan „Lola” Smiljanić koji ima ogromno iskustvo u derbijima, ali koji u je prethodnim mečevima imao minimalnu minutažu, ili Šćekićev saigrač iz reprezentacije Crne Gore Nebojša Kosović.


Možda je ova poslednja opcija i najrealnija, ali ne treba isključiti i da Mirković iznenadi.

Potencijalno iznenađenje moglo bi da bude i u ofanzivnoj liniji tima, da šansu ponovo dobije Nemanja Nikolić, asistent kod pobedonosnog gola iz meča sa Radom, ali utisak je da su za to male šanse, jer bi u tom slučaju bio okrnjen već ustaljeni trio Zakarić - Pantić - Janković iza najisturenijeg Rikarda.

Utakmica počinje u 19 časova, direktan prenos na našoj facebook stranici ili na ovom blogu u sekciji PRENOSI UŽIVO


FOTO: Partizan Video Materijal