Novi štoper u Partizanu: Kažu, može da bude veliki igrač!

Strahinja Pavlović prekomandovan u prvi tim.

FOTO: FK Partizan

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Pavlović će za početak samo trenirati pod komandom Zorana Mirkovića. Zasad nije planirano da igra takmičarske utakmice, međutim, imajući u vidu da stručni štab od centralnih defanzivaca na raspolaganju ima Marka Valijentea, Svetozara Markovića i Nemanju R. Miletića, a da je Bojan Ostojić skrajnut iz vanfudbalskih razloga, ne bi bilo iznenađenje da u nekom trenutku momak iz „klase 2001“ bude licenciran i dobije priliku u Superligi.

Tim pre što je visok 194 centimetra i što igra levom nogom, a stasom pomalo podseća na Nikolu Milenkovića, poslednjeg velikog proizvoda omladinske škole. U Partizanu kažu da Strahinju Pavlovića odlukuje skočnost, ali i odlično čitanje igre i pozicioniranje i da bi mogao da izraste u velikog igrača, pa nije ni čudo što je dobio priliku da trenira sa prvim timom. Uostalom, ko bi bolje mogao da ga oblikuje od Zorana Mirkovića, koji je zavidnu karijeru izgradio upravo na poziciji štopera?

Podsetimo, Strahinja Pavlović je bio član kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, pre dve sedmice potpisao profesionalni ugovor sa crno-belima, a pretpostavlja se da bi nejmu u prvom timu već na zimskim pripremama mogao da se priključi neko od sledećih talenata: Slobodan Stanojlović, Nikola Štulić, Stefan Radmanovac (svi, takođe 2001. godište)...

Izvor: Mozzartsport.com