Partizanu stiže milion evra od UEFA!

Zarađeni novac u četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope ove sedmice na računu kluba iz Humske

FOTO: Privatna arhiva

Jedini, pravi „sponzor” Partizana u poslednjih 15-tak godina, i to na konto redovnog učešća u evropskim takmičenjima - UEFA, obradovaće crno-bele tokom tekuće sedmice sasvim pristojnom finansijskom injekcijom, koja će u teškom vremenu svakko pomoći klubu da živi i „servisira” obaveze.

Radi se o 1.000.080 , koje je klub iz Humske zaradio tokom minulih kvalifikacija za Ligu Evrope, odigravši četiti kola u Evropi.

FOTO: Privatna arhiva
Partizan je tokom pomenutih kvalifikacija odigrao ukupno osam mečeva, zabeležio je pet pobeda, dva remija i poraz. Prvo kolo je naplaćeno sa 240.000 €, drugo 260.000 € , treće 280.000 € i plej-of u kome su crno-beli eliminisani od Bešiktaša – 300.000 €.


To dovodi do sume od 1.000.080 , koja će najverovatnije biti umanjena za kazne koje je evropska kuća fudbala „rezala” tokom kvalifikacija, a zatim će krajnja cifra biti prosleđenja na „međuadresu”.

Po pravilima UEFA, zarađeni novac Partizana biće prvo uplaćen Fudbalskom savezu Srbije, ali će i tu najverovatnije doći do izvesnih umanjenja. Jer, krovna organizacija „naplaćuje” 2% od realizovanih transfera kluba u minulom prelaznom roku, a crno-bele su tada napustili Leandre Tavamba, Marko Jevtović i Đorđe Jovanović (igrači od kojih je naplaćeno obeštećenje).

Izvor: Telegraf.rs