Vanja Marinković: Igramo sa jačim rivalima. Možda je to dobro, možda nije...

U ovom delu sezone nije problem izgubiti, ali ne toliko puta zaredom i ne sa takvom razlikom – kaže talentovani šuter.

FOTO: KK Partizan NIS


Na vreme formiran tim. Praktično sasvim kompletiran. Jedna, pa druga, onda i treća rasprodata tribina... Glasne priče o povratku na mesto koje mu pripada... Euforija navijača...

Odavno startna pozicija Partizana pred novu sezonu nije bila tako dobra. A onda...

Poraz sa zvukom sirene, iz srećnog šuta. Pa još jedan, taj malo ubedljiviji. A onda minus 37 u duelu sa evroligašem, Baskonijom.


Pa vrlo dobra partija, ali nedovoljno za pobedu protiv Saragose. Na kraju i novih minus 40 u duelu sa Tenerifima.

Gde je između svega toga sada Partizan? Koliko je ta startna pozicija drugačija, da li je? Pitamo Vanju Marinkovića, momka koji je u odsustvu kapitena Novice Veličkovića, tokom turneje u Španiji zadužio traku.

„Iskreno, trebalo je pripremni period da završimo sa makar tri pobede, u kojima smo bili favoriti. Ali, nije tako ispalo”, priznao je talentovani šuter.

„Igramo sa baš jakim rivalima, veoma kvalitetnim ekipama. Možda je to dobro, a možda i loše...”, kao da se zapitao mladi šuter.

Porazi nisu prijatni, niko ne voli da gubi. Čak ni pripremne utakmice. Kako su se oni odrazili na raspoloženje među crno-belima, na samopouzdanje? Marinković nema problem da prizna:

„Sigurno da nije kao što je bilo kada smo krenuli u Španiju.”


Bondža Si i dalje na poštedi.

I dok se Rade Zagorac vratio u tim posle pada na meču sa Baskonijom i odigrao poslednje dve utakmice, Nenad Čanak i dalje ne može da računa na Bondžu Sija.

Eksplozivni Francuz nije ima problem sa nogom, nije teže povređen, ali je iz predostrožnosti i dalje na poštedi. Pred meč sa Barselonom biće poznato da li će moći da igra ili ne.

Izvor: Zurnal.rs