Čanak: Kao u Evroligi, neka uvek bude krcato!

Trener crno-belih pričao o pozitivnim i negativnim stvarima, detaljima koji moraju da se kontrolišu i deficitu u reketu...

FOTO: Partizan NIS

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak smatra da je njegova ekipa dobrom odbranom prelomila utakmicu protiv Olimpije, ali je istakao da su atmosfera u Pioniru i nešto slabiji skok doveli do neizvesne završnice.

„Bitna pobeda za nas da potvrdimo trijumf iz Zagreba. Očekivali smo težak meč, mnogo je novih igrača, ovo im je sve novo, Pionir krcat kao u Evroligi. Nadam se da ćemo rezultatima i igrom ovo napraviti da bude normalno. Primetan je grč, ali bili smo dobri u odbrani, jedina zamerka što nismo kontrolisali skok. Većinu vremena smo sa Zagorcem igrali na četvorci, malo smo bili deficitarni sa visinom. Tek je počela liga, na nama je da nastavimo da radimo. U utorak je već protiv Zenita”, rekao je Čanak na konferenciji za novinare posle meča.

Šta je još bilo dobro?

„Bili smo u kriznim momentina dobri u odbrani, odigrali par dobrih kontranapada. Išli smo na prodor kad je Olimpija bila u bonusu. Nije bilo dobro kada su na četiri ili set razlike dozvolili da prođu lob pasovi. Ali, sve to moramo da zaboravimo”.Da li će se nešto uraditi po pitanju tih visokih igrača?

„Uradićemo kad se Novica oporavi i kad dočekamo da Pecarski fizički ojača. Pitanje je i fokusa i fizike”.

Izvor: Mozzartsport.com