Miletić: Greše samo na našu štetu!

Sigurno je Mažić posle video da je bio penal, odluke arbitara protiv Partizana - smatra desni bek crno-belih.

FOTO: FK Partizan


Burni derbi u Nišu doneo je sve što fudbal čini lepim, a Partizanu opor ukus i pored brisanja rezultatskog minusa od dva gola do desetak minuta pre kraja utakmice. Igrali su crno-beli protiv supermotivisanog rivala i sudijske nepravde oličene u odluci Milorada Mažića da ne dosudi klasičan penal u 36. minutu, nedugo posle vodećeg gola Radničkog.

Na kraju, pet minuta pre isteka regularnog vremena desni bek Nemanja Miletić se pojavio sam kao duh ispred Ristića i omogućio svom timu da neporažen napusti Čair.

„Znali smo i pre utakmice da će biti teško, a uz to oštećeni smo za penal koji su svi videli. Sve mogu da razumem, ali je ipak neverovatno da su sve te sudijske greške uvek na štetu Partizana. Mažić nam je rekao da je on tako video situaciju pred golom Radničkog, ipak, siguran sam da se i on posle uverio da je to igranje rukom bilo za najstrožu kaznu”, u dahu govori spasilac crno-belih Nemanja Miletić.


Defanzivac Partizana kaže da se u svlačionici na poluvremenu više pričalo o toj situaciji, nego o načinu da se stigne i prestigne vodstvo rivala što je Mirkovićevom timu moglo da se obije o glavu.

„Bili smo pod jakim utiskom tog detalja, a onda se dogodio i kiks početkom drugog poluvremena. Nije moglo gore da bude, morali smo da krenemo otvorenije, sa mnogo više rizika. Najpre je Taki Nikolić izvanrednim golom smanjio, a onda je i mene Bog pogledao da donesem izjednačenje. Uz malo sreće posle šuta Danila Pantića smo mogli i do sva tri boda.”

Nemanjin gol je imao posebnu specifičnu težinu i zbog tragedije dečaka koji je ujedinio celu Srbiju poslednjih nedelja - Dušana Todorovića. Poruka na majici „Počivaj u miru Duki moj” je po njegovim rečima dovoljna i nije želeo da širi priču na izuzetno bolnu temu.

„Mislim da majica i poruka govore sasvim dovoljno i da posle ove strašne tragedije koja je mene lično duboko potresla ne bi bilo primereno da potenciram tu priču. Od momenta kada sam saznao strašnu vest bukvalno nisam mogao da dođem sebi, bio sam potpuno prazan što je moglo da se vidi i u prvih 20-ak minuta utakmice.”


Zaostatak za večitim rivalom je posle derbiju u Nišu sedam bodova, ali prema rečima Nemanje Miletića niko u crno-belom taboru ne pomišlja na predaju.

„Mi svaku utakmicu igramo pošteno, na nož, svaki rival isto tako igra protiv nas, kao da mu je ta utakmica poslednja. Vidimo neke stvari vezane za suđenje koje svi vide i mi moramo zbog toga još više i jače da volimo Partizan, pa ćemo videti. Verujem u Boga, on gleda sve, mi ćemo igrati do kraja pošteno, gledati samo unapred i ostaje nam da saznamo za koliko će to biti dovoljno”, zaključio je Miletić.

Strelac prvog gola za Partizan Nemanja Nikolić smatra da su saigrači i on i pored velikog minusa pokazali jaku volju i karakter.

„Drago mi je što je ekipa posle primljenog drugog gola pokazala želju da stigne do pobede. Nažalost, nismo je ostvarili, znamo da je moglo i bolje da se završi jer tek posle postignutog gola krenuli još jače ka protivničkom golu.”

Izvor: Novosti.rs