OSTOJA MIJAILOVIĆ: Mogao sam da ubacim milione u ekipu, da osvajamo trofeje i igramo Evroligu…

Ali, prvi čovek Partizana objasnio je zbog čega se odlučio da klub krene drugim putem do povratka na veliku scenu.

FOTO: KK Partizan


Ostoja Mijailović je u današnjem intervjuu za Srpski telegraf detaljnije uputio javnost u brojke i razloge za određene poteze u prethodnom periodu.

Predsednik Partizana detaljnije je govorio o finansijskoj situaciji u klubu i poručio da traje velika borba sa dugovanjima zbog repova iz prošlosti.


„Zamislite šta bismo mogli da nam 40 odsto budžeta ne odlazi na dugovanja, pa nam u klubu ostane samo 1,8 miliona evra godišnje. Mogao sam da ostavim dug, podignem nov kredit, ubacim četiri-pet miliona evra u ekipu, osvajam trofeje i igram Evroligu, a da požar gasi neko iza mene. Pod uslovom da klub do tada preživi. Umesto toga, odlučili smo se da sačuvamo ugled i istoriju. Kad budemo na nuli, moći ćemo da pričamo o vrhunskim rezultatima, o dominantnom timu i Evroligi”, rekao je Mijailović za Srpski telegraf. 

Nastavio je sa brojkama.

„Godina iza nas je bila veoma teška. Kad smo došli, zatekli smo 7,1 milion evra duga. Menadžerskim poslovanjem smo ga sveli na 3,8 miliona, a do nove godine trebalo bi da padne ispod tri miliona. Svi igrači mogli su da idu posle 60 dana kašnjenja plata, a bili smo u blokadi 72 dana. Da smo ostavili sve po starom, ne bismo imali nijednog igrača, dugovi bi se gomilali i praktično bismo se ugasili.”

„Pojedinci su se hvalili titulama i bili veliki pred navijačima. A onda mi danas plaćamo njihove titule kroz reprograme koje su nam ostavili. Trofeji su deo naše istorije i ponosimo se njima, ali kako da osvajamo nove kad još uvek plaćamo stare”, rekao je Mijailović.


Zatim je dobio pitanje da li misli na period dok je predsednik crno-belih bio Predrag Danilović.

„Bilo je to i pre Saše. Jurili su trofeje, a o budućnosti niko nije razmišljao. Danilović je mnogo toga dao Partizanu, srpskoj košarci i sada dobro vodi Košarkaški savez. Međutim, sramota je šta su drugi ljudi radili u Partizanu mimo njega, a tokom njegove vladavine, pa i šta su radili oni pre njega. U mom slučaju nema niko iznad mene, ja sam odgovoran navijačima.”

Mijailović je dodao da nije tražio pomoć od države punih godinu dana, ali da je ona ipak pomogla klubu.

„Država je, kao i sponzori, prepoznala da će svaki uložen dinar biti adekvatno potrošen, da neće biti ukraden. Imam informaciju da će nam pomoći i sa trening centrom. Sad tražimo lokaciju i projektante, nadam se da ćemo ga dobiti za dve-tri godine.”

Na kraju je istakao da je isplaćen kompletan dug prema Dušku Vujoševiću.

„Dug prema njemu je na osnovu BAT presude bio 116.000 evra i isplaćen je u potpunosti. Samo ne vidim da je to neko istakao, a pričalo se i pisalo na sva zvona ako bi jedna rata zakasnila nekoliko dana. Mi smo izmirili sve obaveze proistekle iz tuđih grešaka i nemamo BAT za vratom”, podvukao je predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović.

Izvor: Hotsport.rs