Nikolić: „Igramo i za navijače!” (INTERVJU) (FOTO)

Što nas oni jače bodre, to se nama više diže adrenalin i sve smo bolji, kaže košarkaš crno-belih.

FOTO: KK Partizan


Kako vreme prolazi Slovenac, koji je evropski šampion, sve više je „kupovao” domaće pristalice željom, požrtvovanjem i defanzivnim kvalitetima. Međutim, protiv Cibone, u trećoj vezanoj pobedi od dolaska Trinkijerija (86:67), pokazao je da ume i da pogodi kad treba. Njegovi bitni koševi su izazvali ovacije ispunjene hale „Pionir”.

„Uvek kada igram pokušavam da doprinesem energijom, a to nam je trebalo protiv Cibone. Baš smo loše počeli, morali smo da se dignemo - prisetio se Nikolić zaostatka već posle sedam minuta igre (8:23), i potom neverovatne serije 25:0. Nisam samo ja bio tu, nego i Zagorac, Gegić, ostali sa klupe... Onda smo svi krenuli”.

Zaledila se dvorana već pri rezultatu 12:0 za tim iz Zagreba.

„Mi smo ostali mirni, nismo paničili, jer je bio početak utakmice. Možda nismo ušli u dobar ritam, ali znali smo šta nam fali da preokrenemo i da igramo kako treba. To je bila energija i ona je na kraju i presudila”.


Pogađao je trojke, iako to nije prioritet kad su njegovi zadaci u pitanju.

„Pokušavam da šutiram uvek kad sam u otvorenoj poziciji. Sad sam pogađao ja, sledeći put će biti neko drugi. Bitno je da pronalazimo jedan drugog kad smo otvoreni, to je sistem i koji trener traži. U njemu se komforno osećamo i težimo tome”.

Velika prednost za sve u crno-belom je podrška koja dolazi iz preko 6.000 grla na svakoj domaćoj utakmici.


„Kad navijači pevaju, dignu nam adrenalin i onda je lakše igrati. Znamo šta nam svima Partizan znači. Moramo da igramo za navijače, koji dolaze da nas podrže. Treba da preuzmemo odgovornost. I kako oni navijaju jače, tako i mi igramo jače”.


Nikolić je imao već priliku da radi sa Trinkijerijem, tako da mu navikavanje na novog trenera ne pada teško.

„Polako shvatamo šta traži od nas. Ja sam bio tri godine sa njim u Bambergu, pa mi je lakše sve. Znam šta očekuje, pa to neko iskustvo pokušavam da prenesem na saigrače. Jeste zahtevan, ali to će nas napraviti boljim. Treba samo da uđemo u dvoranu i da radimo”.

Aleksej je pojasnio i prilagođavanje Italijana na klub koji nije evroligaški.

„On je vrhunski trener i naravno da se prilagođava i nama, ali u isto vreme želi da nas napravi boljim igračima, da možemo da igramo na najvišem nivou. Mi moramo njega da pratimo u tom smislu, sve je to dobro za nas”, završio je Nikolić.

Izvor: Novosti.rs