Šćepanović: „Bez emocija, hoću pobedu u Моrаči!” (INTERVJU)

Derbi ABA lige, imaće posebnu težinu za bivšeg asa Podgoričana, ali i crno-belih, sada pomoćnog trenera Andree Trinkijerija.

FOTO: KK Partizan

Andrea Trinkijeri је na pretposlednjem treningu Partizana pred put za Podgoricu, umesto jednog od igrača, pozvao Vladu Šćepanovića, svog prvog saradnika: 

Evo ti Šćepa, on је i igrao i trenirao i Partizan i Budućnost. Šta ćeš boljeg sagovornika. Malo njega mučiie, dosla ste mene, uz osmeh će Italijan.

Uz osmeh, Šćepanović је krenuo o rivalu Partizana, osokoljenom prvom evroligaškom pobedom, protiv Baskonije. 

„Igraju u Podgorici, „Moraća” će biti puna, imaće podršku, a poseduju i kvalitet. U ovom momentu su iznad nas. Budućnost је jedina evroligaška ekipa sa ovih prostora, što dovoljno govori. Napravili su odličnu ekipu. Rezultat koji је bio do duela sa Baskonijom ne mora da znači da ne zaslužuje da igraju to elitno takmičenje. Pokazali su da imaju veliki potencijal, da su odlična šuterska ekipa”

„Nemanja Gordić i Nikola ivanović su duša Budućnosti. Oni nose ekipu, publika ih kao takve i prepoznaie i biće nam mnogo teško”, kaže Šćepanović.

Budućnost је u četvrtak postavila novi rekord Evrolige sa ubačenom 21 trojkom Baskima, jednom više od čuvenog nikšićkog finala Kupa iz 1996. godine Šćepanović, donevši Podgoričanirpa prvi trofej posle pet trojki bez promašaja i 31 poena u pobedi ekipe trenera Gara Brajovića nad Partizanom Ranka Žeravice 126:115. 

„Sećam se toga i znam da su sada igrači podigli samopouzdanje posle ovih trojki protiv Baskonije. Vežu me velike emocije za Budućnost jer sam sedam godina tamo proveo kao igrač, a četiri meseca kао trener, pa svakako to nije obična utakmica. Takva nije bila ni kada sam bio igrač Partizana u „Morači”, a ni sada kao član stručnog štaba. To su dva kluba u kojima sam najviše igrao na ovim prostorima i koji su na mene ostavili veliki uticaj. Nadam se da sam im doneo ono što im је bilo potrebno. Ipak, u sportu nema emocija, kad počne meč, ne sme ni da ih bude. Tako će biti i sad, iako sam uvek dočekivan aplauzima”, dodao је Šćepanović.