ABA donela odluku o kazni Partizana!

Ne može se reći da je neočekivano.

FOTO: HotSport
Posle nemilih scena u finišu utakmice između Partizana i Cedevite u 12. kolu ABA lige, kada su pojedini gostujući igrači pogođeni predmetima sa tribina, zbog čega je meč bio petnaestak minuta prekinut, danas su disciplinski organi regionalne lige doneli odluku o kaznama za organizatora ove utakmice.

Odluka je saopštena na zvaničnom sajtu ABA lige, a u nastavku je prenosimo. U najkraćem, Partizan će morati bez podrške navijača protiv ekipe Mornara, 5. januara u Pioniru.

„Usled neprikladnog ponašanja navijača i nedovoljno dobre organizacije utakmice 12. kola ABA lige protiv Cedevite u Beogradu koja je odigrana 22. decembra, disciplinski sudija Saša Pavličić-Bekić je na osnovu članova 1, 3, 4, 5, 7.2, 11, 14, 29.1d, 29.1g and 30.1 doneo odluku da kazni Partizan NIS zatvaranjem tribina za sledeći meč ABA lige u kom će Partizan biti domaćin protiv Mornara.

Takođe, kao deo ove odluke, crno-belima će biti dozvoljeno da prodaju karte za Belu ložu, Plavu ložu, VIP sekciju, Parter 4 i Parter B za taj meč”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kažnjen je i Zadar zatvaranjem dela tribina na predstojećoj utakmici sa Olimpijom, a zbog incidenata u meču sa FMP-om.

Izvor: Sportske.net