Bata Mirković: Nepoštenje ne stanuje u Humskoj! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana gostuju Mladosti u Lučanima u 18. kolu Superlige (subota, 1. decembar, 15.30), a trener crno-belih Zoran Mirković se na konferenciji za štampu bavio duelom koji sledi, ali i onom koji je odigran u prošlom protiv Dinama iz Vranja (6:0).

FOTO: Pritnscreen/Youtube


„U subotu nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika, disciplinovanog, organizovanog, pa i iskusnog. To je prava takmičarska ekipa, poslednjih par godina se nalazi u vrhu našeg fudbala. Ekipa je sastavljena od dobrih, iskusnih igrača, dovoljno je pomenuti Tumbasovića, Markovskog, dvojicu Jovanovića, Radivojevića. To su prekaljeni igrači i svi u srpskom fudbalu ih znaju vrlo dobro. Odlično su vođeni, na okupu su dve, tri sezone što je retkost u srpskom fudbalu”, rekao je Mirković.

Kada su u pitanje povrede igrača nije dao konkretan odgovor, ali očekuje da svi fudbaleri budu spremni za duel.

„Zakarić je preskočio poslednju utakmicu, imao je povredu ramena. Prošle nedelje smo imali i problem petog stranca, pa smo kupili neki dan kada je u pitanju njegov oporavak, ali i rešili administrativni problem. Imali smo prethodnih par dana problema sa povređenim igračima. Mlade snage su tu, možemo i više da ih viđamo jer su završena omladinska i kadetska prvenstva, pa mnogi već treniraju sa nama.”

Upoznat je sa stanjem terena u Lučanima.

„Nije bilo snega, što je dobra varijanta. Mislim da je tamo trenutno minus pet, sutra će biti blago u plusu, ali verovatno je kaljuga, ipak kako njima - tako i nama. Mislim da nije postojao nijedan meč da smo svi bili na okupu, uvek su bile u pitanju povrede ili kartoni.”


Protiv Vranjanaca je posle dugo vremena imao na raspolaganju gotovo sve fudbalere.

„To je utakmica koja se tako odigrala, tako je išla... Mislim za mene su bile slatke muke jer sam imao mnogo igrača na raspolaganju, ali sam morao i nekog da stavim sa strane. Zadovoljan sam odnosom prema igri, prema protivniku iz svega toga, iz celog angažovanja i discipline je proizašao i taj rezultat. Posle prvog gola su stvari krenule u pravom smeru, do tada smo dosta grešili u više faza igre, i u pasu i u kretanju. Nismo se pridržavali plana u prvih pola sata”, reči su stratega crno-belih.

Ne očekuje iznenađenja kada je u pitanju sastav Mladosti.

„Radili smo sedam dana, imali smo malo problema sa rovitim igračima i to će uticati na sastav. Što se tiče finala Kupa Srbije razlikuje se donekle, ali što se tiče prvenstva... Pa, oni su nam uzeli dva boda ovde, igrali smo 0:0. To je njihov sastav plus Odita, možda. Biće teško sigurno.”

Ima jasnu poruku za sve koje insinuiraju da je utakmica protiv Dinama nameštena.

„Nepoštenje ne stanuje u Humskoj! Ako želi iko da se bavi stvarima kojih evidentno ima neka se obrati na drugu adresu. Hteo, ne hteo vidiš, gledaš... Opet u nekim stvarim postoji zid ćutanja i tišine, kad god neko spomene, a to se izgleda tiče samo Partizana, to je pitanje samo drugoplasiranog i trećeplasiranog tima... A onda neko pokušava da stavi znak jednakosti - nimalo maštovito.”

Otkrio je novi detalj u vezi sa spornom utakmicom koja je odigrana prošle nedelje.

„Bilo je priče pre utakmice da im je rečeno da ako se izgubi utakmica da će im leteti glave svima. Neću da se bavim drugim stvarima, otišao sam već predaleko. Imamo sutra važnu utakmicu, već sam izgubio fokus.”

Svetozar Marković je jedna od meta mnogih kluba, ali strateg crno-belih ističe da je tim fokusiran na predstojeće duele.


„Što se toga tiče imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva, svu energiju smo usmerili na preostale utakmice. Logično je što se interesuju za mlade igrače, to su igrači koji igraju dobro i za klub i za reprezentaciju, imaju potencijal.”