Mijailović: „Dug Partizana 3.029.000 evra!”

Prvi čovek crno-belih najavio je na današnjoj konferenciji promene u Upravnom odboru kluba.

FOTO: GettyImages.com


Pet članova proteklog saziva je napustilo UO, među kojima je i Nikola Lončar koji se preselio na poziciju sportskog direktora.

A na njegovo mesto došao je nekadašnji košarkaš crno-belih, Aleksandar Saša Pavlović koji je tako dobio ulogu u klubu. Sem Lončara, članovi koji više neće biti u Upravnom odboru su Veljko Odalović, Velibor Jojić, Marko Vjetrović i Aleksandar Joksić, dok su pored Pavlovića na njihova mesta došli Živko Maletković, Slobo Spasović, Nenad Kovač, Ivan Bajković i Goran Todorović.

„Napravili smo promene u Upravnom odboru, tamo više nije Nikola Lončar koji je na poziciji sportskog direktora, a ni Veljko Odalović koji je podneo ostavku iz ličnih razloga. Zbog sukoba interesa je odbor napustio Velibor Jojić, a Marko Vjetrović zbog prevelike zauzetosti. Starim članovima želim da se zahvalim što su uz nas, a znam da će biti i oni koji su nas napustili, naravno shodno obavezama. Novim bih čestitao. Sportski sektor je izneo izveštaj Upravnom odboru i on je usvojen jednoglasno. Priče je bilo o planovima i ciljevima”, izjavio je Ostoja Mijailović, a zatim dodao:


„Trenutni dug je 3.029.000, smanjili smo ga u odnosu na jun kada je bio 3,8 miliona. Izmireno je 12 miliona prema Pioniru, ostalo je još samo 340.000 evra. Pričao sam sa predsednikom Srbije da uđemo u reprogram. Nije dobro da dugujemo ovoliko i hvala ljudima kao Nikola Peković koji je oprostio dugovanja. Najviše se duguje igračkom kadru i bivšim igračima, kada se igrači isplate dug će biti svega 1.4 miliona evra”.