Partizan dobio 750.000 evra od farmaceutske kompanije!

Kada je pre osam godina potpisao sponzorski ugovor sa Galenikom, ni slutili nisu u Partizanu da će novac od parafiranja saradnje potražiti na sudu. 

FOTO: FK Partizan


Dugo vođeni spor dobio je konačnu odluku, koja je otišla u koristi srpskog viceprvaka, kome će zaključno sa kamatama od trajanja procesa u budućnosti pripasti 750.000 evra.

U farmaceutskoj kući Galenika, na sve načine pokušavaju da se ratosiljaju potraživanja iz Humske, premda je sud doneo konačnu odluku. Ovaj ugovor crno-beli su potpisali sa ovom firmom sada već daleke 2010. godine, kada je na predsedničkoj funkciji Partizana bio Dragan Đurić.

Galenika je na ime sponzorstva trebalo da isplati oko 400.000 evra (tada 42.600.000 dinara) na račun Parnog valjka. U međuvremenu, osvajač Kupa Srbije je ispunio sve obaveze isticanjem loga pomenute kompanije, međutim, zauzvrat, umesto pomenutih 400.000 evra, na bankovni konto mu je leglo svega 20.000 evra, posle čega Galenika više nije poštovala ugovor.


Dugo se ćutalo o ovom problemu. Prvi put je spor izašao u javnost 2013. godine, kada su pojedini članovi tadašnjeg Nadzornog odbora farmaceutske kuće javno priznali da je potpisan ugovor sa Partizanom, međutim, nije i ispoštovan. Spor, naravno, tada nije rešen, pa je na predmet završio pred sudom.

Budući da se rasprava otegla, rasle su i kamate, dostigavši cifru do neverovatnih 750.000 evropskih novčanica, koliko je iznosio u momentu kada je proces završen u korist crno-belih.

Izvor: Srbijadanas.com