Filip Stevanović trenutno je najmlađi fudbaler koji je zaigrao seniorski fudbal u crno-belom dresu...

FOTO: FK Partizan

Nije prošlo ni punih mesec dana kako ga je Zoran Bata Mirković ishvalio „pred svima”, a evo večeras jedan od najtalentovanijih izdanaka čuvene Partizanove akademije debitovao je za prvi tim i postao najmlađi senior u aktuelnoj generaciji. Filip Stevanović (nedavno napunio 16 godina) igra na poziciji krilnog napadača i prvi je igrač „klase 2002” koji je dobio šansu u Superligi. 

Ovo je posebno zanimljiv podatak, jer niko od momaka 2001. godišta nije dobio šansu. Poslednji su tu privilegiju imali Svetozar Maraković i Armin Đerlek (2000. godište) i evo sada dve godine mlađi Stevanović.


„Filip je biser. Kad pogledate, tek je dete, dalek je put do gotovog proizvoda, potrebno je da prođe dosta vremena, ali ima sve što je potrebno da postane ozbiljan igrač”, rekao je pre nekoliko nedelja Mirković i otkrio da će ovaj momak na zimske pripreme sa prvim timom, zajedno sa Strahinjom Pavlovićem (2001).

Filip Stevanović privukao je pažnju i Mirkoviću i široj javnosti tokom poslednje reprezentativne pauze, kada je u kontrolnom susretu dva crno-bela tima dao dva gola i upisao asistenciju.    

Partizanov junoša danas je na Banjici dobio šansu u 82. minutu, kada je zamenio Đorđa Ivanovića. Imao je šansu čak i da se na debiju upiše u strelce. Lepo je istrčao kontru u prvom minutu sudijske nadoknade, izašao u situaciju „jedan na jedan” sa golmanom, ali nije šutirao. Odlučio se za asistenciju Tošiću, posle čega je akciju završio Gomeš, međutim, neuspešno. 

Ako je suditi po prvim seniorskim minutima, ima istine u onim Mirkovićevim rečima...