Fudbaler crno-belih išao u Milano na šišanje, drugi spominjao Hitlera!

Renomirani trener fizičke pripreme Dejan Ilić otkrio zanimljive anegdote iz vremena kada je radio u Partizanu.

FOTO: gettyimages.com
Poznati trener fizičke pripreme Dejan Ilić dugo je radio sa fudbalerima Partizana. Svojevremeno je sarađivao sa Havijerom Klementeom, Miroslavom Đukićem i Ljubinkom Drulovićem, radio je individualno sa brojnim fudbalerim, teniserima i košarkašima, usavršavao se u inostranstvu, deset godina bio je deo FK Partizana, i sa njima dva puta igrao Ligu šampiona.

U intervjuu za Sportifico, otkrio je zaninmljive anegdote iz vremena kad je bio u Partizanu.

„Najduže pamtim one koje su skopčane sa nekim velikim uspehom ili sa nekom upečatljivom ličnošću. Recimo, mnogo je anegdota sa Taribom Vestom. Jednom smo bili na izletu u Cirihu i kada je trebalo da se vratimo, na volanu autobusa zatekli smo pismo u kojem se Taribo izvinjava igračima i treneru, uz obaveštenje da je morao da ode da se šiša u Milano. Iz Ciriha u Milano!”

KAKO JE KRALJ OPSOVAO MATEUSA, PA ZAMALO IZGUBIO MESTO U TIMU

„Isto tako, malo ljudi zna da Ivica Kralj zamalo nije ni otišao u Njukasl (gde se Partizan potom plasirao u grupnu fazu LŠ prvi put) jer je na treningu nešto opsovao – to je treneru Lotaru Mateusu bilo prevedeno van konteksta, on je to lično shvatio i hteo je da suspenduje Ivicu. Nenad (Bjeković) i Zeka (Žarko Zečević) su imali mnogo muka da objasne Mateusu da su takve psovke kod nasu uobičajene i da ništa njemu lično nije bilo upućeno.”

KO JE JIRGENU REBERU REKAO HAJL HITLER

„Sa (Jirgenom) Reberom (trener Partizana u sezoni 2005/2006) bio je slučaj kada mu je neki dečak iz mlađih kategorija u prolazu rekao Hajl Hitler. Bilo je mnogo besa sa njegove strane i objašnjavanja da ta generacija ni ne zna ko je bio Hitler, nego da je to verovatno čuo u nekom filmu i pomislio da nije ništa ružno.”

„Sam sam u Španiji bio žrtva šale, kada sam na prvom treningu Erkulesa poželeo da impresioniram igrače barem pokušajem da im se obratim na španskom. Pitao sam Đuku kako da ih pozovem, na šta mi je on odgovorio: “Samo reci ' Cabrónes' i pokaži rukom da te slede“. Cabrónes u slobodnom prevodu znači kao da sam im se obratio sa volovi – može se smatrati uvredom, a među „kabronesima” su bili Trezege, Drente, Nelson Valdes itd. Sreća pte su igrači odmah shvatili o čemu je reč, pa je usledilo samo mnogo smeha. Koliko je anegdota bilo, možda bih mogao i knjigu da napišem”, kaže Ilić.