Gomeš: Ne žurim iz Partizana! (INTERVJU)

Ima interesovanja, ali očekujem bolje klubove na leto, ukoliko se dobro pokažem. Voleo bih Španiju ili Englesku”, poručuje napadač crno-belih.

FOTO: FK Partizan
Malo je igrača u aktuelnom kadru Partizana pored čijeg imena stoji natpis nije na prodaju, ali zainteresovanim klubovima to ne smeta da upravo kod njega zastaju, obigravaju, raspituju se. Robusni napadač sa Zelenortskih Ostrva Rikardo Gomeš je za samo šest meseci, koliko nosi crno-beli dres, uspeo da napravi značajno ime na evropskom fudbalskom tržištu.

Odlična polusezona je u našoj fudbalskoj stvarnosti često bila dovoljna da se upali zeleno svetlo za odlazak, što u slučaju Rikarda Gomeša ne bi trebalo da bude praksa. Kažemo ne bi trebalo, jer pojavljivanje bahatih Kineza sa obeštećenjem od preko pet miliona bi verovatno okrenulo kompletnu priču o najboljem strelcu crno-belih u drugom smeru. I sam igrač je po dolasku na pripreme u Belek otkrio da su njegovi planovi u nastavku sezone vezani samo za Partizan.

„Znam da postoji interesovanje nekoliko klubova. Sve to prija, ali trenutno mislim samo na Partizan. Želim da završim sezonu, dobro mi je ovde i mislim da je tako najbolje i za klub i za mene. Uostalom, ukoliko se pokažem još bolje u drugom delu sezone, možda će se i neki jači klubovi javiti”, jasan je Rikardo.

A kada se povede priča o tim jačima koji bi bili po meri reprezentativca Zeleortskih Ostrva, za njega najjači magnet predstavljaju dve opcije.

„Postoje dve države u kojima bih više od svega voleo da zaigram. To su Španija i Engleska. A ako bih već morao da biram, opredelio bih se za Englesku jer je, po meni, Premijer liga najbolja na svetu.”

Fudbalska jesen u Srbiji nije bila obojena u crno-belo, ipak Partizanova devetka je na ličnom planu imala mnogo razloga za zadovoljstvo.

„Nisam očekivao tako dobar učinak, iskreno. Ipak, to ostaje u senci lošijih rezultata ekipe. Mnogo smo dobijenih utakmica ispustili i odigrali nerešeno, i nadam se da se nešto slično neće ponavljati u nastavku sezone.”

Gomeš je dobio novog saradnika na terenu, ali očigledno i van njega, pošto najviše slobodnog vremena van terena provodi sa novajlijom Musom Ndžajom.

„Odradili smo tek nekoliko treninga zajedno. Imaćemo sada dovoljno vremena da se upoznamo u Turskoj kroz treninge i prijateljske mečeve. Nadam se da ćemo dobro izgledati na terenu kada počne borba za bodove”, završio je Gomeš.

Odmah po dolasku u Belek, Zoran Mirković se susreo i sa prvim pehom. Rikardo Gomeš je posle prvog treninga osetio bol u preponama, pa je u dogovoru sa medicinskim timom odlučeno da napadač zbog preventive ostane u hotelu tokom jučerašnjeg prepodnevnog treninga.


Izvor: Novosti.rs