Nikola Janković: „Partizanov poziv menja sve!” (INTERVJU)

Ne mogu da kažem da nisam bio uzbuđen. Kako biste vi reagovali kada bi vam jedan od najtalentovanijih evropskih trenera rekao da vas želi u svom timu, pa je to još Partizan, kaže Nikola Janković

FOTO: gettyimages.com
loading...
Nikola Janković je planirao da u Novu godinu uđe kao član Estudijantesa. Ali, jedan poziv promenio je sve. Poziv Andree Trinkijerija. Trener Partizana nije mnogo okolišao. Nije bilo stiska ruke, jer je italijanski stručnjak bio u Beogradu, a Nikola u Madridu. Ali, odgovor je bio vrlo jasan.

„Ne mogu da kažem da nisam bio uzbuđen. Kako biste vi reagovali kada bi vam jedan od najtalentovanijih evropskih trenera rekao da vas želi u svom timu, pa je to još Partizan, najtrofejniji kolektiv u Srbiji. Naravno da imponuje”, priseća se Janković za Novosti kratkog razgovora sa Trinkijerijem, posle kojeg je počela procedura oko njegovog dolaska u Beograd.

Partizan je odmah poslao ugovor, Estudijantes pristao da Nikolu oslobodi klupskih obaveza, a on koji sat pre ulaska u 2019. počeo da pakuje stvari i u sredu stigao u Beograd. U subotu ga očekuje debi u crno-belom dresu protiv Mornara, u kome Beograđani neće imati podršku krcatih tribina, zbog izrečene kazne ABA lige, ali parter će biti pun. 

„Jedva čekam... Godinama sam igrao protiv Partizana, pa mogu da kažem i sanjao da jednog dana doživim da ja budem deo te atmosfere u kojoj toliko ljudi stoji iza vas, pobeđivali ili gubili... Na kraju, želja mi se ostvarila. Sada je na meni da se dokažem...”
loading...
Nikola se već dokazao na ovim prostorima, ali ne u crno-belom dresu. Sa Nikolom Ivanovićem, Radetom Zagorcem, Timotijem Luvavuom i Ognjenom Jaramazom činio je startnu petorku koja je ispisala prvu zlatnu stranicu u istoriji Mege, potpisanu osvajanjem Kupa Radivoja Koraća i senzacionalnim plasmanom u finale ABA lige. Godinu dana kasnije prigrabio je i pehar najkorisnijeg igrača regionalnog takimičenja. Nedostaje mu još šampionski pehar, pa da kompletira uspehe u regionu.

„Da, samo taj pehar. Ali, polako. Lako je pričati o željama. Talentovan smo tim, sada nam predstoji rad, da napredujemo iz treninga u trening, iz meča u meč. Prvo da obezbedimo plasman u polufinale plej-ofa, a posle možemo da pričamo dalje.”

Uporedo sa ABA ligom, Partizan igra i na drugom važnom koloseku Evrokupu.

„Ništa neću otkriti, ako kažem da je posle Evrolige najkvalitetnije takmičenje. Moji, ne mogu da kažem novi drugovi, jer ih većinu znam odranije, a sa nekima sam i dugogodišnji prijatelj, napravili su uspeh plasmanom u top 16 fazu. Možda sada nisu rivali toliko velika imena, ali svi imaju kvalitet, jer sigurno ne bi bili tu gde jesu da to nisu pokazali na terenu. Uostalom kao i mi. Imamo šanse. Naravno, kao i kada je ABA liga u pitanju, nije potrebno da gledamo predaleko unapred.”

Ipak, Nikola dozvoljava da se još malo okrenemo unazad, od te čuvene sezone u Megi, pa Olimpije, prošlogodišnje u Sakariji, dosadašnjeg dela u Estudijantesu.

„Uvek je bio korak napred, nova iskustva, sakupljanje novih znanja, kao što je i dolazak u Partizan još jedan stepenik više. Čekajte, igram u svojoj zemlji, gradu, klubu koji je najtrofejniji na ovim prostorima... Ima li šta lepše?”

Izvor: Novosti.rs