Partizan u drugom kolu top 16 faze Evrokupa igra protiv Albe!

Jedna su od najboljih sportskih organizacija u Evropi. Imaju iskusnog trenera koji je sve osvojio, kaže trener Partizana Andrea Trinkijeri pred večerašnji meč protiv Albe (20:00h)

FOTO: eurocupbasketball.com
Podržite naš rad i isključite adblock!

Nema Alba, toliko trofeja koliko imaju crno-beli. Njena vitrina je daleko praznija od one beogradskog kolektiva. Međutim, u organizaciji berlinskog kluba može da se ogleda nemačka perfekcija, a u čuvenom španskom stručnjaku Aitu Garsiji Renenesu, nemačka upornost da se stigne do uspeha.

„Jedna su od najboljih sportskih organizacija u Evropi. Imaju iskusnog trenera koji je sve osvojio. Obožavam ovakve utakmice, jer su velika prilika za ekipu da budu na visokom nivou protiv iskusnog tima koji igra sjajnu košarku”, sa nestrpeljenjem trener Partizana Andrea Trinkijeri očekuje duel njegovog sistema sa Aitovim i Albinim, koji je i lično upoznao.

Za vreme njegove skoro četvorogodišnje ere, Bamberg je iz sedam mečeva sa Albom čak pet puta izašao kao pobednik. Jedini poraz Bamberga sa Trinkijerijem na klupi bio je krajem oktobra 2017. kada je s druge strane bio Aito. Drugi okršaj dva stručnjaka u februaru 2018. kada je Alba opet slavila, izostao je, jer je Italijan bio na bolovanju, zbog operacije. Sa druge strane i Partizan je prošle sezone, u istom takmičenju upoznao Albu, ali po lošem, jer je dva puta izgubio.

„Nisam mnogo puta izgubio od njih u Nemačkoj, možda jednom”, zna Trinkijeri lični skor sa Nemcima kojima je, ipak, dodelio ulogu favorita. „Možda su i najbolja ekipa u Evropi po kretanju bez lopte. Biće nam neophodna ogromna koncentracija i kontrola ritma. Vole mnogo da trče, što ne smemo da dozvolimo. Želim da budemo čvrsti. Moramo da odigramo vrhunsku utakmicu na obe strane terena, da budemo fokusirani i da pratimo ritam”.
Podržite naš rad i isključite adblock!
Nakratko se Trinkijeri prisetio nedavnog susreta sa Mornarom u kojem je Partizan iščupao trijumf.

„Preživeli smo subotu, dobili meč koji je trebalo da izgubimo. Za dva minuta smo nadoknadili sedam poena minusa, što je pomoglo ekipi da se bolje oseća. U jednoj sezoni maksimalno dva, tri puta se dese stvari koje mogu da promene tok. Meč sa Mornarom može da nam pomogne ako shvatimo šta se desilo. Kada sam ušao u svlačionicu, ekipa nije bila zadovoljna i to je velika greška. Posao trenera je da kritikuje i traži greške. Kada se dobije tako teška utakmica na takav način, igrači moraju da budu zadovoljni. Pobeda je uvek pobeda”.

KK Partizan je na prelazu iz 2018. u 2019. ušao sa dva pojačanja, Aleksom Renfrom i Nikolom Jankovićem

„Nikola je u debiju, sa Mornarom, izgoreo u prevelikoj želji. Bio je u kontraritmu. Dolazak svakog igrača je mali šok za ekipu. Sa Renfrom je to bio manji, jer je veteran koji može da smiri mlad tim. Janković je ta neophodna treća petica. Biće bolji u nastavku”.
Podržite naš rad i isključite adblock!