Partizan u pregovorima sa Francuzima i Kinezima, da li će stići veliki novac u Humsku?

Ono što već dugo u svojim emisijama predlaže novinar TV Partizan Željko Pantić, moglo bi da se uskoro i obistini!

FOTO: FK Partizan

Stadion fudbalskog kluba Partizan, popularni JNA, biće rekonstruisan i promeniće ime, najavio je danas potpredsednik Vladimir Vuletić.

„Opsežno ćemo učestvovati u rekonstrukciji stadiona. Za potpunu rekonstrukciju, objekat koji je dostojan i Lige šampiona, potrebno je 10 do 15 miliona evra.

Država je stala na stanovište da bi Crvena zvezda i Partizan kao najveći klubovi mogli dobiti taj novac, ali Partizan neće sedeti skrštenih ruku.

Pokušaćemo da brendiramo ime stadiona. Već imamo pregovore sa francuskim firmama, čak i iz Kine koje su raspoložene”, rekao je Vuletić za televiziju Prva.

Po njegovim rečima, Partizan je još u oktobru podneo projektnu dokumentaciju Skupštini grada Beograda koja je čekala odluku Apelacionog suda.
Naveo je da očekuje da se regulacioni plan i svi pravni osnovi usvoje do proleća.

Vuletić je podsetio da je Partizan 2007. godine imao gotov projektni model za rekonstrukciju stadiona sa završenom finansijskom konstrukcijom.

„I, onda se dogodila tužba ministarstva, te iste godine. Da li je to slučajno? Nisam siguran, mislim da nije. Korespondiralo je sa nekim namerama da se Partizanu oduzme šansa za rekonstrukciju stadiona”, naveo je potpredsednik fudbalskog kluba Partizan.

Sportsko društvo Partizan je od ponedeljka pravosnažno vlasnik stadiona u Humskoj, objekata veslačkog kluba na Adi Ciganliji, kao i imovine odbojkaškog i košarkaškog kluba na Kalemegdanu.

Ponovio je da je to bio cilj sadašnje uprave, koja je dočekala nešto za šta su se borile generacije.

Izvor: Sportske.net