Poznati košarkaški portal se poklonio crno-belima - „Ako ih potcenite, platićete!”

Partizanovo buđenje i dobre igre u Evrokupu nisu prošli nezapaženo.

FOTO: KK Partizan NIS

Specijalizovani košarkaški portal Eurohups objavio je interesantan tekst posvećen Košarkaškom klubu Partizan i njegovom preokretu, pre svega kada je reč o evropskoj sezoni, odnosno, nastupima u Evrokupu.

U tekstu pod naslovom „Renesansa Partizana”, objašnjeni su razlozi dobrih igara crno-belih u poslednje vreme, pre svega od 1. novembra kada je ekipu preuzeo novi trener Andrea Trinkijeri.

- Neke stvari su jednostavno morale da se dese, pa je Partizan posle lošeg početka sezone okrenuo stvari na prelep način. Angažovanje trenera Andree Trinkijerija pokrenulo je renesansu crno-belih, koju niko nije mogao da predvidi. Naravno, kada je takav potez napravljen, postojale su nade kod navijača, ali ni najvatrenije pristalice svakako nisu očekivale ovakav rasplet. Partizan pod vođstvom Trinkijerija i pobede nad Monakom i dalje može da se plasira u četvrtfinale, dok u ABA ligi od njegovog dolaska ima skor od devet pobeda i tri poraza (ukupan skor 11-6), stoji na sajtu Eurohupsa.

Preokret su doneli i igrači.

- Partizan je u Aleksu Renfrou dobio pravo pojačanje za Top 16 fazu, a kvalitet je pokazao u Monaku, kom je dao 20 poena. Doneo je iskustvo koje je nedostajalo Partizanu. Konačno, njegovim dolaskom je sklopljena cela slagalica. Sa Renfrom crno-beli su se plasirali u Top 16 fazu Evrokupa, a u timu su i igrači poput Radeta Zagorca (23), potom Vanja Marinković, sa kim je nastavljena tradicija promocije mladih i talentovanih igrača, koji je jedan od favorita za nagradu „Zvezda u usponu”, namenjenu igraču koji je najviše napredovao.

Zaključak je bio efektan.

- Smatrajte da ste upozoreni. Ova ekipa Partizana ne može još da se poredi sa onim slavnim sastavima. Ali, ako ih potcenite, platićete cenu! - stoji na kraju teksta Eurohupsa.

Izvor: Hotsport.rs