Saša Ilić: „Ove godine idem u penziju!” (INTERVJU)

„Ugovor sa Partizanom imam do leta, ali bil bi bilo šta obecavam neumesno da sada”, kaže legenda crno-belih.

FOTO: FK Partizan
U Humskoj ne mogu da budu zadovoljni rezultatima u 2018. godini iako je Partizan prezimio van Srbije i igrao šesnaestinu finala Lige Evrope, dok je u vitrine spremljen pehar za osvajača Kupa. Sve ovo je ipak malo, odnosno nedovoljno ako se zna da je titula otišla na drugu stranu Topčiderskog brda, u Ulicu Ljutice Bogdana. 

Utisak da se stvarno radi o prosečnoj godini naglasili su igra i rezultati u jesenjem delu sezone. Crno-beli su samo na trenutke, a i njih je bilo malo, podsećali na ekipu koja se bori za nešto. Sve ostalo je bilo bledo, nepovezano, za zaborav..

Jedan od fudbalera koji pamti slavne dane Partizana je Saša Ilić, koji je dva dana pred Novu godinu
proslavio 41. rodendan. Legendarni Sale je ove sezone pomogao koliko je mogao, pet mečeva i ukupno 138 minuta, ali i pored toga kaže da sa saigračima podjednako deli sve loše što se dogodilo.

„Ako sumiram sezonu, mogu da kažem da nisam zadovoljan pozicijom i brojem nerešenih i rasutih bodova. Ali siguran sam da ćemo u prolećnom delu sezone izvući pouke i popraviti sve one stvari koje smo propustili. Privatno mi je važno da su mi deca zdrava, rastu i da je porodica na okupu, ta porodična sreča je stub svega”, kaže Saša Ilić.

I pored želje da igra i pomogne, jasno je da krštenica uzima danak. Ilić je produžio ugovor koji važi do leta 2019. godine. A šta će biti onda... Navijači traže da Sale ostane.

„Bilo bi neumesno da više bilo šta najavljujem, jer svaki put kada pomislim da je baš ova godina ta poslednja u karijeri, ja ostanem. Ipak, mislim da je u fudbalskom smislu ovo to. Fudbalska penzija, ili nešto drugo, u svakom slučaju Saši Iliću je mesto uPartizanu. Kada me pitate za narednu godinu, o Partizanu, mom klubu, mogu da govorim samo sa pozicije osvajanja tutula i trofeja. Dešavaju nam se usponi i padovi, ali toga je bilo i ranije. Zna se koje je mesto Partizana i verujem u uspeh”, poručio je Ilić.

Zanimljivost vezana za Ilića i Partizan je da je Sale debitovao 26. oktobra 1996. godine kada je ušao u drugom poluvremenu u pobedi u gostima nad Borcem iz Čačka sa 10:0. Istog dana, rođen je Danilo Pantić od kog se očekuje da bude novi Sale Ilić, odnosno predvodnik nove generacije crno-belih.

Ali danas su neka druga vremena. Saša Ilić je punih osam sezona nosio dres Partizana pre nego što je otišao u inostranstvo, u Seltu iz Viga. Sa druge strane, Pantić je još kao tinejdžer napustio Humsku i 2015. potpisao za Čelsi. U naredne dve godine je odigrao ukupno 15. mečeva (pozajmice Viteseu i Ekscelzioru) pre nego što se vratio u Partizan.

Zato i ne čudi da navijači Partizana i dalje nemaju ljubimca kao što je Saša Ilić - Jedan je Sale kapiten!