Sat otkucava - Partizan čeka prodaju da bi kupio!

Nema još mnogo vremena, ali se u Humskoj nadaju da će na kraju uspeti da zarade novac neophodan da bi angažovali još jedno pojačanje do kraja zimskog prelaznog roka.

FOTO: sportsbibelen.com

Nemaju još mnogo vremena na raspolaganju čelnici Partizana kada govorimo o manevrisanju na zimskoj transfer pijaci.

Nakon angažovanja Muse Ndžaja (Stabek), Dejana Georgijevića (Ferencvaroš) i Radivoja Bosića (Crvena zvezda) u Humskoj razmatraju kupovinu još jednog stranca, ali će taj posao sačekati prodaju nekog od fudbalera za koje postoji interesovanje.

Situacija je jasna, crno-beli moraju da prodaju da bi kupili, ali im posao otežava vremenski škripac u koji su dospeli. Klubovi iz najjačih liga Evrope mogu da kupuju do 31. januara i to je datum do kog bi Partizan mogao da realizuje transfer Saše Zdjelara ili Svetozara Markovića.

Za mladog štopera postojalo je interesovanje italijanskih klubova, dok je Saša Zdjelar bio na meti Bordoa. Ukoliko klub iz Humske ne bude realizovao transfer jednog od pomenute dvojice, prodaja Rikarda Gomeša mogla bi da postane aktuelna jer za njega postoji interesovanje iz zemalja u kojima je zimska transfer pijaca otvorena nešto duže.

U toj situaciji Partizan bi morao da deluje do 8. februara, jer se tada završava zimski prelazni rok u Srbiji i do tog datuma crno-beli mogu da angažuju krilnog fudbalera Stromgodseta Tokmaka Nguena.

Norveški klub odbio je ponudu od 150.000 evra i procente od sledeće prodaje, a spekuliše se da Partizan mora da izdvoji 400.000 evra kako bi dobio željeno pojačanje.

Zoran Mirković je juče govorio da bi mu igrač sa dvocifrenim brojem golova i asistencija dobro došao, pa ostaje da se vidi hoće li u Humskoj uspeti da naprave finansijsku konstrukciju u koju bi mogla da se uklopi kupovina Tokmaka Nguena.


Izvor: Sportske.net