Strahinja Pavlović - od špica do crno-belog štopera!

Među mladim igračima koji su se priključili prvom timu Partizana za zimske pripreme je i 18. godišnji štoper Strahinja Pavlović.

FOTO: FK Partizan

Strahinja Pavlović je već viđeno lice u prvoj ekipi Partizana. Prošlog leta je bio na drugom delu priprema pod vođstvom Miroslava Đukića, a sada mu je poverenje ukazao i Zoran Bata Mirković.

„Prošle godine, početkom maja, trener me je nazvao i rekao da ću sutradan trenirati sa prvim timom. Bio sam veoma srećan! Već sutradan sam delio svlačionicu sa istim tim ljudima kojima sam do skoro dodavao lopte ili ih gledao preko malih ekrana. Bilo mi je jako drago zbog toga, a posebno što su me svi lepo prihvatili kao da sam sa njima bio već neki duži period. Posle toga sam bio na prvom delu letnjih priprema i evo me sad na zimskim”, rekao je Pavlović za klupski sajt.

Fudbal je počeo da trenira sa 6 godina u školi fudbala Savacium u Šapcu. Prvi trener mu je bio Zoran Kokanović, a onda su ga primetili iz Partizana - Slađan Šćepović i pokojni Dušan Trbojević.

„Šćepović i pokojni čika Trba su me zapazili dok sam igrao za selekciju zapadne Srbije. Ubrzo sam išao sa Partizanom na svoj prvi turnir -Turnir Prijateljstva, gde sam se dobro pokazao i sledeće leto 2015. godine sam zvanično došao u klub”, kaže Pavlović.

Kada je došao u Partizan, te godine su crno-beli postali pionirski prvaci i redom su osvajali turnire  po regionu - od Makedonije, Bugarske, Slovenije, Italije…

„Kada sam došao u Partizan upoznao sam Bojana Balaža i Ivana Tejića koji su mi i dan danas najbolji drugari i sa kojima provodim dosta vremena. Sa Bojanom sam sad u prvom timu, a nadam se da će nam se uskoro pridružiti i Ivan... Velike zasluge što sam sada u prvom timu idu mom treneru Šćepi koji me je dosta toga naučio. Treća sam godina i idem vanredno u Sportsku gimnaziju, koja se pokazala kao odličan izbor. Prve dve godine sam išao redovno, ali treću nisam mogao zbog obaveza prema prvom timu, pa sam morao da je upišem vanredno”.

Zanimljivo je da je ovaj mladić prošao razna mesta u timu - od špica do štopera.

„Kada sam bio mlađi igrao sam na raznim pozicijama od špica do beka, to je valjda razlog što i sada mogu da se snađem na više pozicija, ali sam se skrasio na štoperu i to mi najviše odgovara”.

Omiljeni igrači su mu...

„Kjelini (Juventus) i Serhio Ramos (Real Madrid), ali takođe mnogo volim i Nemanju Matića”.

Pavlović se, inače, dobro snalazi u kućnim poslovima. Ali, ne kao Ivan Tejić:

„U osmom razredu osnovne škole sam se preselio u Beograd i postao cimer sa Ivanom Tajićem našim omladincem. Živimo sami i o svemu brinemo od veša do kuhinje. Ivan je mnogo bolji kuvar od mene, ali sam tu da pomognem. Kada ne stignemo da spremimo odemo na Teleoptik, gde imamo klupski restoran. Ivanov specijalitet? Belo meso sa četri vrste sira! Morate da probate”.

Izvor: Mondo.rs