Toki o pregovorima sa Partizanom: Sad sve zavisi od kluba!

Norvežani uvereni da će krilni vezista završiti u Humskoj.

FOTO: sportsbibelen.com
Došao, video i vratio se za Norvešku. U Partizanu su uvereni da će Tokmak Nguen vrlo brzo ponovo put Beograda, možda već do petka kad ekspedicija crno-belih kreće na pripreme u turski Belek.

Klub iz Humske 1 uspeo je tokom vikenda da dogovori uslove saradnje sa levokrilnim vezistom Stromsgodseta, navodno je popularni Toki oduševljen uslovima na stadionu i u Sportskom centru Zemunelu, sviđa mu se i uloga koju mu je namenio Zoran Mirković, međutim, posao još nije zaključen. Nedostaje saglasnost Nguenovih aktuelnih poslodavaca, što se jasno može zaključiti na osnovu reči 25-godišnjeg fudbalera sa medije u Norveškoj.

„Posetio sam Partizan. Sad je na njemu da dogovori uslove sa Stromsgodsetom. Ne mogu ništa vše da kažem”, poruka je strelca sedam i asistenta za 12 golova prošle sezone na norvešklim terenima.

Nekoliko sajtova sa severa Evrope prenelo je informaciju da je Nguen blizu Partizana. Pojedini su uvereni da će se posao realizovati, a da bi se to desilo potrebno je zatvoriti finansijsku konstrukciju. Ili da Partizan pojača ponudu (150.000 evra i procenti) ili da Norvežani spuste zahteve (400.000 evra). Crno-beli se nadaju da bi presudnu ulogu mogao da odigra upravo momak poreklom iz Kenije: da ubedi čelnike Stromsgodseta da popuste i uzmu bar nešto, nego da čekaju jun i rizikuju da ga izgube kao slobodnog agenta.

Povoljna okolnost za Tokmaka Nguena je činjenica da je Partizan pre pet dana angažovao još jednog Afrikanca sa norveškim pasošem, Musu Ndžaija, pa bi u Srbiji njih dvojica lakše uspeli zajedno.

Izvor: Mozzartsport.com