Torino sprema 4.000.000 € za Svetu Markovića!

Ponuda Torina predstavlja muziku za uši za čelne ljude iz Humske, sa druge strane ništa nije još gotovo. Torino je naime više nego zainteresovan da dovede Svetozara Markovića u Seriju A i ni cena od otprilike 4.000.000 €, što je čak i više od one koja se pominjala u prethodnim danima.

FOTO: FK Partizan
Sve to lepo zvuči osim nastavka informacije koju donosi Đanluka di Marcio, novinar italijanskog Skaja, inače specijalizovan za događanja na transfer pijaci. Torino dakle jeste zainteresovan, ali neće žuriti i pokušati da Markovića dovede u bukvalno poslednjim satima prelaznog roka. I zato što cena nije tako mala za Granatu i zato što bi Marković zauzimao jedno od mesta rezervisana za igrače van Evropske unije.

Spekulisalo da bi jedno od tih mesta mogao da oslobodi reprezentativni vezista Saša Lukić, koji je ove sezone odigrao svega 175 minuta u Seriji A, mada je ostavio više nego dobar utisak u sudaru sa Interom u prošlom kolu, jedinom u kojem je počeo kao starter, ali je prema poslednjim informacijama Torino odbio Levanteovu ponudu od čak 6.000.000 € plus premije za 22-godišnjeg fudbalera. Španci dobru znaju koliko Lukić vredi, pošto je prethodnog proleća blistao na pozajmici u klubu iz Valensije.

Dakle, Marković će morati da sačeka, barem kad je Torino u pitanju, što znači da će crno-beli probati da klupski račun oplemene ili dogovorom sa nekim drugim klubom ili prodajom nekog drugog igrača. Šuška se i da je belgijski Anderleh zainteresovan za napadača Partizana. Kako prenose pojedini sportki portali iz Belgije postoji interesovanje Anderlehta za Rikarda Gomeša, ali samo u slučaju da ne angažuju nekog od napadača iz drugih evropskih liga izbor će pasti na Gomeša. 

Do kraja prelaznog roka u većem delu Evrope malo više od jednog dana...