Trinkijeri: „ABA liga je najveća, ovde svi znaju da igraju košarku!” (VIDEO)

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle pobede nad Zadrom da je ABA liga jedna od najtežih liga u Evropi, jer svaka ekipa ima kvalitet, i da je upravo zato očekivao neizvestan i težak meč.

FOTO: KK Zadar
Podržite naš rad i isključite adblock!

„Bio sam u Italiji, Grčkoj, Rusiji i Nemačkoj pa mogu da kažem da je ovo najteža liga. Real bi sigurno osvojio ABA ligu, ali... Ovde svi znaju da igraju košarku i svi znaju sve. Igra je jako tvrda, svaka ekipa zna šta je košarka. U ostalim ligama nije da svaka ekipa zna igrati. Ovde je jako teško dobiti utakmicu u gostima. Komplikovana je liga i zato se mnogi stranci ovde ne snađu. Primera radi, u francuskoj ligi je igrao fantastično i dođe ovde, ali se ne snađe. Ovde je vrlo teško, mnogo kontakata i niko te ne pusti da uđeš u ritam”, rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

Partizan je pobedio Zadar sa 97:92 posle produžetka, a Trinkijeri je ocenio da je „dovoljno pameti” i stabilnosti njegovom timu donelo pobedu.

„Dobili smo utakmicu deset puta, a izgubili devet... I taj plus jedan je bio ključni. Očekivao sam takvu utakmicu, jer Zadar je čvrsta ekipa, sa mnogo srca. Mi smo loše krenuli, pa smo onda u trećoj četvrtini bili malo bolji i otišli na plus 12, ali smo onda imali neke greške, a i iskreno domaći igrači imali su nekoliko lepih poteza. Litl je imao par teških šuteva koje je pogodio. Ušli smo u produžetak, ali smo bili dovoljno mirni i pametni, znali smo šta da radmo sa loptom”, rekao je Trinkijeri.

On je dodao da obožava igrati u Zadru, jer mu je hala „Krešimir Ćosić” najdraža posle nekadašnjeg Pionira, odnosno dvorane „Aleksandar Nikolić”.

Pogledajte sve trojke Markusa Pejdža, a ukupno ih je bilo 7!


Podržite naš rad i isključite adblock!