Trinkijeri: „Moramo nešto napraviti!”

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa ne može mnogo da se nada ako Monako u sutrašnjoj utakmici bude igrao svoju košarku.

FOTO: KK Partizan NIS

„Igrali smo pre šest dana protiv protiv Monaka i znamo da je ili crno ili belo, ili toplo ili hladno. Ako igraju njihovu košarku, mi to ne možemo. A, ako probamo da igramo svoju košarku, možda budu u problemima”, rekao je Trinkijeri za sajt kluba.

Partizan će gostovati Monaku u četvrtom kolu Top16 faze Evrokupa, nedelju dana posle utakmice dva kluba koju je Monako dobio u Beogradu. 

„Sa njihove strane uopšte ne očekujem ništa drugačiju igru, biće ista stvar. A, sa naše mora drugačije, moramo nešto napraviti. Šta? Oni su hodali u prvoj, bio je spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i sve veoma polako radili. Dali su nam sve otvorene šuteve, nismo ništa pogodili, tako da je utakmica tokom tri četvrtine bila baš teška za nas. Bili smo na minus 21 i nismo mnogo shvatili kako da se igra. U poslednjoj četvrtini smo promenili ritam, bili više agresivni i drugačije igrali. Sad, da li ćemo biti to u stanju 40 minuta – ne znam. Ali, moramo da probamo”, kazao je Trinkijeri

Košarkaš crno-belih Markus Pejdž rekao je da je Partizan u Beogradu samo četvrtinu i po igrao dobro, a da sada želi celu utakmicu tako. 

„Sada znamo šta da očekujemo, pošto su nas u prvoj utakmici nadmudrili. Trebalo bi da bolje izađemo na kraj sa njihovom odbranom, koja nam je u prvoj utakmici pravila probleme i dozvolila samo 26 poena za poluvreme. Treba da odgovorimo na energiju. U prvoj utakmici su oni nametnuli ritam, a sada mi to želimo jer kada igramo našu igru, našu fizičku odbranu i u tranziciji, teško nas je pobediti. A, kada igramo u stilu druge ekipe, to nam baš ne pomaže. Nadam se da ćemo moći da diktiramo i ritam i ishod utakmice”, rekao je Pejdž

Utakmica u Monaku igraće se u utorak od 19:00h.