Trinkijeri: Renfro se nije plašio, a nekim drugima su se ruke malo tresle! (VIDEO)

„Dobili smo meč na neke stvari koje smo izmislili. Sada opet idemo da kopamo.”

FOTO: KK Partizan NIS

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle pobede nad Mornarom u dramatičnoj završnici u hali Pionir da je nesigurna igra posledica neiskustva njegove ekipe, da igranje u Evrokupu ostavlja trag, kao i da crno-beli moraju još mnogo da rade.

„Kako igra Mornar, to je najteža utakmica za nas. Sve na pamet, iskusni su. Za našu ekipu protiv 40 minuta zone - mnogo košta u glavi. Sigurno nismo igrali sjajno, ni dobro, ali smo dobili važnu utakmicu. Kada smo dobili Turk Telekom svi su bili jako srećni, a ja znam koliko nas košta Evrokup”, kazao je Trinkijeri na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Italijanski stručnjak istakao je da je Aleks Renfro u odlučujućim trenucima odigrao bez straha.

„Možemo da pričamo da smo pobedili i to je jedino važno. Mogli smo mnogo bolje da igramo, recimo da pogodimo neki otvoren šut. Jeste teško bez navijača, ali to ne sme da bude alibi. Dobili smo meč na neke stvari koje smo izmislili. Istina je je da se Renfro nije plašio. Nekim drugima su se ruke malo tresle. Sada opet idemo da kopamo”.

Da li je ovakva igra u završnici utakmice posledica igranja u Evrokupu?

„Više toga kako je ekipa sastavljena. Kad si iskusan, već si ovakve utakmice igrao. Počneš dobro, nemaš ritma u napadu, lopta ne uđe, pa strah i nervoza, pa šutiraš kompletno otvoren šut, lopta uđe, pa izađe... Neki igrači to ne mogu da podnesu. Zato sam čekao mesec i po da nađem igrača koji može da pomogne mladima”, zaključio je Trinkijeri.

Izvor: Mozzarsport.com