Udario grad na treningu Partizana: What is this, brate? (VIDEO)

Petorica van stroja na početku rada u Turskoj.

FOTO: FK Partizan
Loading...

Pobegao je Partizan iz snegom zavejanog Beograda, u potrazi za boljim vremenskim uslovoma preselio se u Belek, međutim, prvi radni dan u antalijskoj regiji obeležila je smena godišnjih doba. Jesen, zima i proleće, sve u sat vremena koliko su crno-beli proveli na terenu hotelskog centra Sueno, bazi tokom dvonedeljnih priprema u Turskoj.

Uvodonih pola sata razgibavanja u zatvorenom, potom izlazak na igralište, a na njemu krajnje neprijatne okolnosti. Snažan vetar, koji danima duva na mediteraskoj obali, sprečavao je kontrolu lopte, pa su izabranici Zorana Mirkovića imali neočekivanog protivnika u uvodnoj fazi rada. Dodatni problem pojavio se posle 20-ak minuta vežbanja, kad je, posle kiše, udario i grad veličine oraha! Jasan znak da se trening, na kratko, prekine, a fudbaleri pronađu zaklon. Nekima nije bilo svejedno.
„What is this, brate?”, zapitao se Rumun Gabrijel Enake, očigledno nenaviknut na grad.

Zanimljivo, dok su igrači bili na sigurnom, šef struke Mirković jedini nije tražio spas u zatvorenom prostoru. Sačekao je da grad prođe i posle pola minuta, ne više, sačekao da se fudbaleri vrate na teren. A tamo, opet kiša i olujni vetar koji ne dozvoljava lopti da stoji u mestu. Nebo, definitivno, nije saveznik crno-belima na početku priprema, mada se u završnoj sekvenci rada i sunce, prvi put od dolaska u Belek, promolilo, najaviši prijatniji ambijent narednih dana. Tek posle ponedeljka, za kad je zakazana prva provera protiv slovačkog Slovana iz Libereca. Dotad je Partizan prinuđen da se bori i protiv prirode, a jasno je da u takvim okolnostima nekog idealnog rada teško može da bude.

Trening u subotu jutro propustili su Rikardo Gomeš (bol u predelu prepona) i Saša Ilić (led na kolenu), dok su odvojeno od grupe, trčeći krugove, radili Danilo Pantić, Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić, sve ih muče tetive.

Izvor: Mozzartsport.com