Jedan od ključnih igrača Partizana Rade Zagorac prezadovoljan je pobedom protiv jednog od glavnih kandidata za visok plasman u Evrokupu i očekuje neizvesnu borbu za četvrtfinale.

FOTO: KK Partizan NIS
„Igrali smo protiv ekipe koja, ako ne jedan od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa, onda svakako u gornjoj polovini. Imaju kontinuitet koji gaje godinama, sa odličnim trenerom i odličnim igračima. Odlična utakmica, jako vredna pobeda za dalje”, rekao je Zagorac za Sport Klub.

Trenutna situacija u grupi je takva da svi imaju po pobedu i poraz.

„Grupa je dosta ujednačena, bez nekog izraženog favorita, tako da Partizan traži prolazak dalje, sigurno da je to neki cilj, ali ima vremena za priče o tome.”

Sve je mnogo lakše dolaskom Renfra i Jankovića, što i Zagorac apostrofira.

„Sa ova dva igrača rotacija je značajno proširena, nijedan igrač nema preveliku potrošnju. To je definitivno stil koji naš trener gaji. To samo pomaže našem kontinuitetu i omogućava da svaki igrač bude na maksimumu.”

Pritisak je prirodno prisutan, ali po rečima krilnog igrača ne predstavlja problem kao ranije.

„Individualno je za svakog igrača, ali na nama i treneru je da se to pripremi psihološki. Neke utakmice smo izgubili zbog prevelikog pritiska, ali to jeste jedna od tačaka na kojima moramo da radimo, iako mislim da smo u dosta dobroj situaciji što se toga tiče.”

Renfro?

„On je renomiran igrač sa zavidnim iskustvom. Ima mirnoću i jasan plan šta će da uradi. Dosta nam je pomogao i rasteretio druge bekove, naveo je Zagorac.


Izvor: rs.n1info.com