Zoran Mirković: Pojačanja donose Partizanu i drugu opciju! (VIDEO)

Kad imamo u izboru više ofanzivaca, verovatno će se nešto menjati u sistemu kada zatreba, kaže šef struke crno-belih

FOTO: FK Partizan

Šest meseci upoznavanja je prošlo, u njima je Zoran Bata Mirković sa igračima Partizana prošao sito i rešeto ovdašnjeg fudbala, upoznao dobre i loše strane posla kojim se bavi, verovatno i do detalja pronikao u kvalitet tima kojim raspolaže.

Na osnovu tih analiza su crno-beli i pravili planove za budućnost, angažovali pojačanja u prelaznom roku, pokušavajući da omoguće Mirkoviću i stručnom štabu širi izbor rešenja, koji bi klubu iz Humske na proleće povratio konkurentnost u takmičenju.

Mirković kaže da će novajlije doneti nešto novo postojećem kadru i struci.

„Što se samog sistema tiče, sa novim igračima imamo i drugu opciju, koju smo demonstrirali na polovini jesenjeg dela. Sistem u “rombu” sa dva špica. Kad imamo u izboru više ofanzivaca, verovatno će se nešto menjati”, kaže Zoran Mirković.

Hoće li veća konkurencija doneti promene u svlačionici?

„U svlačionici vlada mir, što je najbitnije.”

Partizan ima tri nova fudbalera u ekipi, računajući i mladog Radivoja Bosića. Hoće li biti još pojačanja, konkretno računate li na angažovanje Tokmaka Nguena?

„Da, došla su trojica novih momaka. Musa je tu najduže od svih, veoma je prodoran i mislim da će dobro doći ekipi. Što se tiče Dejana Georgijevića, o njemu sve znamo, a malog Bosića očekujemo u ponedeljak. Što se tiče Nguena, svaki igrač koji postigne 15 golova i još toliko asistencija za polusezonu je dobrodošao.”

Kakav utisak je na vas ostavio Musa Ndžaji, čiji dolazak je najviše zaintrigirao navijače Partizana?

„Izuzetan je dribler, veoma je brz, u šta ćete se i sami uveriti. Ako bih morao da istaknem na čemu treba da poradi, to je - realizacija. Više je paker nego gol igrač.”

Tim je trebalo da osnaži i poslednju liniju i to bekovima, ali su došli samo ofanzivci. Da ste mogli da birate da li bi bilo baš tako?

„Našoj ekipi su trenutno potrebniji igrači koji postižu golove, a ne defanzivci, jer sa odbranom nismo imali probleme. Naprotiv!”

Petorica mladih igrača iz Omladinske okole su doputovala u Belek. Akcenat kluba je usmeren ka njima, pratite li i vi taj smer?

„Svi oni su konkurentni za prvi tim, Svetozar Maković, Zlatan Šehović i Armin Đerlek su već duže vreme sa nama, a Strahinja Pavlović i Filip Stevanović će takođe ostati uz prvi tim. To što su mladi je jedna stvar, ali su već zreli i zato su tu gde jesu.”

Kako ćete rešiti problem sa viškom stranaca u timu?

„Videćemo... Prelazni rok još traje. Ne znam šta će se dešavati do kraja, ali ćemo svakako pokušati da se izborimo i sa tim.”

Da li zaostatak od 15 bodova u odnosu na večitog rivala olakšava, odnosno rasterećuje igrače u nastavku sezone ili, pak, nameće dodatni pritisak dokazivanja?

„Igračima zbog toga nije ni lakše, ni teže. Sezona je u toku, moramo da se trudimo, da pokažemo od čega smo napravljeni”, jasan je Mirković.


Izvor: Telegraf.rs