Janković: „Partizanu je teško, volim ga i zato sam oprostio dug!” (VIDEO)

Nisam tačno ni izračunao, reč je o sumi između 160.000 i 200.00 evra, jednostavno volim ovaj klub, priča Marko Janković o novcu koji je oprostio Partizanu.

FOTO: FK Partizan
Oprostio je novac, ogroman novac za naše prilike, spakovao se i, u noći između petka i subote, otputovao za Beograd, odakle će u narednih dan-dva produžiti za Feraru u svoj novi klub. Crnogorski reprezentativac Marko Janković povukao je potez nesvojstven fudbalskim profesionalcima, potez o kojem je Ivica Iliev govorio sa ushićenjem, a ni on sam na rastanku sa klubom u kojem je fudbalski prohodao i afirmisao se nije bežao od te teme.

„Imam potrebu da kažem, reč je o ogromnom novcu, za koji ljudi rade čitav život”, rekao je Janković

„Nisam ni stigao da izračunam, ali reč je o sumi između 160.000 i 200.000 evra. To je na ime zaostalih plata, premija, dodatnih bonusa i svega ostalog. Neka dugovanja sam reprogramirao prošle godine u ovom periodu. Sa moje strane, to je maksimalno. Jednostavno, volim Partizan. Suštinski, ovo je moj klub, ostavio sam otvorena vrata i mogućnost da se vratim nekad. Ako bih nekad bio u težoj situaciji, a nadam se da neću nikad, valjda bih i bez ovog mog gesta uvek mogao da računam na crno-bele.”

Sve se nekako izdešavalo ekspresno, pa se od polemike gde će završiti Marković, Zdjelar ili Rikardo Gomeš, završilo pakovanjem Jankovićevih kofera. 

„Nije bilo mnogo vremena za polemiku, jer se prelazni rok zatvarao, i ne bih više o tome da pričam. Najbliži su zadovoljni što prelazim u jaku ligu. Ukoliko budem dobro radio i pokazao kvalitet, uz faktor sreće, sve će se to naplatiti znatno više od ovog duga. Često sam govorio kroz šalu: Moraš da daš da bi ti se vratilo, i ispade da to nije samo fraza, za 50 ili 100 evra. Pokazao sam to na mnogo većoj sumi. Siguran sam da će se vratiti.”

Omaleni vezista je u svom drugom mandatu u Partizanu proveo dve i po godine, u koje je stalo mnogo toga, i lepog i onoga što bi moglo odmah da ode u zaborav.

„Osećanja su izmešana. S jedne strane mi je drago zbog velikog iskoraka u karijeri i što ću igrati za dobru ekipu u jednoj od najjačih liga sveta. S druge, odmalena sam u Partizanu, stekao sam mnogo prijatelja, formirao se kao ličnost, i sad ću imati prilike samo povremeno da ga posećujem. Srećan sam zbog prelaska na viši fudbalski nivo, ali nikad nije lako kad napuštate crno-bele. Teško pada i onima koji provedu pola godine ili godinu, ne moram da vam pričam kako je tek meni.”

Neko u šali reče da je Ronaldo u Seriji A ipak dočekao Mesija. 


„Da, neka se spremi dobro. Šalim se, biće mi potrebno malo vremena da se spremim i priviknem na tamošnje zahteve. Imam iskustva igranja u inostranstvu, sve je na višem nivou profesionalizma i intenziteta, daću sve od sebe da se što brže priviknem. Poslednjih godina kvalitet Kalča se podigao, a u prilog tome govori i dolazak Ronalda u Juventus. Svi timovi su dobri, ali ima bar deset izuzetnih klubova, i biće mi izazov da se nametnem i igram protiv svih njih. Nadam se da bih prvu priliku mogao da dobijem već 17. februara, kada igramo protiv Milenkovićeve Fiorentine”, rekao je novi fudbaler SPAL-a. 

ŽAL ZA GOLOM U DERBIJU

Mnogo toga je Janković prošao sa Partizanom i u Partizanu u poslednje dve i po godine.

„Prve sezone smo uzeli duplu krunu, a mislim da sam, uz Leonarda i Đurđevića, bio bitan šraf. Zatim smo ušli u Ligu Evrope i prošli grupnu fazu, osvojili kup. Najslađa pobeda mi je u derbiju na Marakani - 3:1, tad sam asistirao Tavambi za 2:1, kao i Milenkoviću za trijumf u finalu Kupa, pa onda prošle sezone pogodak opet u finalu protiv Mladosti. Žao mi je što nisam postigao gol u derbiju, bio sam nekoliko puta blizu toga”, kaže Marko.


Izvor: Novosti.rs