Mirković bi voleo kad bi superligaši igrali otvorenije! (VIDEO)

Trener crno-belih sumirao meč sa Ukrajincima.

FOTO: Youtube/Printscreen
Posle dva poraza (Slovan, Krakovija), stigla je i pobeda za fudbalere Partizana - i to protiv kakvog rivala: redovnog učesnika Lige šampiona Šahtjora 2:0, pa je raspoloženje daleko bolje u taboru srpskog tima.

Naravno, u pitanju je samo prijateljska provera, lepa uspomena sa priprema, a sem toga ništa što bi igrače i navijače bacilo u nepotrebnu euforiju.

„Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog protivnika. Tokom čitave utakmice smo bili disciplinovani, uz veliku dozu agresije, međutim ono što nam treba da korigujemo je da ne budemo veći deo meča u defanzivnom položaju  - nismo mogli da dođemo do igre. Mislim da je to segment igre koji moramo da popravimo ako želimo da se približimo velikim ekipama. Pobeda kao pobeda znači, dobra je za samopouzdanja i moral ekipe”, rekao je Mirković posle meča.

Partizanu će ovakve provere sa evropskim timovima dobro doći kao uvertira za ono što čeka crno-bele na leto u kvalifikacijama.

„Imamo još par meseci dotle, još mnogo utakmica, naša koncentracija je usmerena ka domaćem prvenstvu. Kad dođe vreme za to, pričaćemo i o tome.”

Otvorena igra protivnika daleko više odgovara Partizanu, pokazalo se to i na primeru Šahtjora koji je sušta suprotnost ekipama koje parkiraju autobus pred golom - kao u Superligi.

„To je naša stara boljka u prvih šest meseci, to su stvari koje moramo da popravimo. Kako ćemo? Videćemo...”

Prelazni rok je i dalje aktuelan, može li Partizan do još nekog igrača sa liste želja?

„To morate da pitate sportskog direktora”, kratko je rekao Mirković.

Delovalo je da je igra protiv Šahtjora bila reakcija na poraze od Slovana i Krakovije.

„Ne bih rekao. Dobro smo i u te dve utakmice igralim, falili su samo golovi. Što se tiče discipline nije se mnogo toga razlikovalo, jedino što smo postigli golove sada.”


Izvor: Telegraf.rs