Marković na operaciji u Beogradu, bolovanje dva meseca!

Štoper crno-belih poručio da veruje u saigrače pred večiti derbi.

FOTO: FK Partizan
Mladi fudbaler Partizana Svetozar Marković mora definitivno na operaciju kolena, zbog povređenog meniskusa, a odlučeno je da zahvat bude urađen u Beogradu.

Zbog ove povrede Marković će preskočiti predstojeći večiti derbi i prema procenama lekara, odsustvovaće sa terena oko dva meseca.

„Bol sam prvi put osetio na utakmici protiv Bačke, gde sam izašao iz igre pet minuta pre kraja. Dva dana posle meča uradio sam magnetnu rezonancu, kada sam saznao da imam problem sa meniskusom, koji mora da se reši operacijom. Što se tiče bola, malo ga osećam pri savijanju kolena i pri ispravljanu noge do kraja”, kaže Marković.
Operacija će biti urađena u Opštoj bolnici Atlas, a predviđeni period oporavka je između šest i osam nedelja.

Nezamenljivom članu odbrane Partizana, koja na šest poslednjih utakmica u prvenstvu nije primila gol, krivo je što neće moći da igra protiv Crvene zvezde.

„Žao mi je što propuštam derbi, ali verujem u snagu mojih saigrača”, poručio je Svetozar Marković.

Zbog odsustva Svetozara Markovića, trener Partizana Zoran Mirković ima glavobolju oko sastava odbrane za večiti derbi. Na poslednjem meču sa Proleterom, starter je bio golobradi Strahinja Pavlović, da bi u drugom poluvremenu na teren poslao i Bojana Ostojića, ali i desnog beka Gabrijela Enakea, pa su sva trojica igrača u kombinaciji da budu u prvih 11 na Marakani.

Izvor: mozzartsport.com