Miletić: Neću kosu ni za sve pare sveta! (INTERVJU)

„Pre šest godina počela je da mi opada kosa. Kada sam bio mlađi bio sam lud, pa sam se farbao i šatirao, stavljao hidrogen, a tu je i genetika, otac mi je ćelav”, kaže Nemanja Miletić.

FOTO: FK Partizan
U jeku priprema, rečenice koje se stalno vrte odnose se na teške noge, paklen rad, velike planove, najviše ambicije... Defanzivac Partizana Nemanja Miletić, poznatiji kao Ćela kako bi se razlikovao od čoveka istog imena i prezimena u timu, pravi je sagovornik na brojne teme, pa zato i nije bilo teško pobeći od fudbalske svakodnevice.

Imidž po kojem je prepoznatljiv od dolaska u crno-beli tabor leta 2017. Miletić forsira nekoliko godina unazad i u razgovoru vođenom u holu hotela Sueno u Beleku prisetio se kako je sve krenulo.

„Pre šest godina počela je da mi opada kosa. Kada sam bio mlađi bio sam lud, pa sam se farbao i šatirao, stavljao hidrogen, a tu je i genetika, otac mi je ćelav. Stavljao sam hidrogen od 9 odsto i kada operem kosu boli me glava. Imao sam u to vreme kosu kao četku. Sada koliko god da imam para, ma ne znam koliko na računu, ne bih ništa menjao. I da pustim brkove više ne vredi, uvek ću ostati ćela”, priča uz osmeh stameni defanzivac, u svlačionici poznat kao Nema, baš koliko i kao Ćela

Činjenica da ga je kosa prerano napustila olakšala je Miletiću bar jednu stvar - frizeri u njegovom životu više ne igraju nikakvu ulogu.

„Ujutro kad se probudim, doručkujem, istuširam se i tada se brijem. Već pet, šest godina se sam šišam, uštedeo sam dosta novca što se toga tiče. A što se tiče rituala pred utakmicu obavezno se prekrstim, u sebi očitam "Oče naš" i ne skidam brojanicu sa Ostroga, prekrijem je flasterom. Na dan utakmice ne jedem meso, samo paste i ugljene hidrate. Shvatio sam šta mi odgovara, a šta ne.

Dva čoveka sa istim imenom i prezimenom u istom klubu, čak i u istoj liniji tima dovoljni su za rađanje brojnih anegdota.

„Uvek imamo problem oko toga. Kad kažete dva puta Nemanja Miletić misle da ste dva puta pomenuli istog čoveka. Uvek na aerodromu idemo jedan za drugim i pratimo reakcije. Sad u dolasku nismo mogli da se čekiramo, jer su mislili da je samo jedan Nemanja Miletić, pa je urađena jedna karta. Letos je izašla tačna vest za interesovanje Amerikanaca za mene, ali se uz priču pojavila njegova slika.”

Kada je u pitanju muzika kod Nemanje Miletića bez kose je mnogo toga aktuelno, zavisno od raspoloženja i trenutka. 

„Pesma Grupe JNA "Skači, igraj, napadaj" baš gađa u srce i stvarno je često slušamo u svlačionici. Koliko god da ste u nokdaunu stvarno ima nešto što te podigne. Volim pred utakmice da slušam nešto što mi pumpa adrenalin, neku dip haus muziku. Kada ima dobar bas, to me baš diže”, završio je Miletić.

„Gledajući komšiju Milana Biševca kako igra za nacionalni tim maštao sam o tome. Sada sam tu i ako zaslužim i ubuduće uvek sam tu za najbolju selekciju svoje zemlje. Kada sam došao osećao sam se kao da sam stigao u Real ili Liverpul. Pio sam sam kafu posle doručka, pa su mi prilazili Nemanja Matić, Dušan Tadić... Oni uopšte nisu prepotentni, ne vidim lošu atmosferu u reprezentaciji, nema klanova i ničeg sličnog. Sve to unutar reprezentacije mi izgleda neverovatno, bukvalno živim san.”

Izvor: Novosti.rs