Mnogo želja, malo para, slaba realizacija!

Na kraju trojica besplatnih igrača

FOTO: FK Partizan
S obzirom na veliki zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu posle jedenjeg dela sezone, od čak 15 bodova razlike, navijači Partizana očekivali su ove zime značajne promene u igračkom kadru koje bi mogle da daju nadu crno-belima da za klub iz Humske dolaze bolji dani.

Bez obzira što postoji taj plej-of i podela bodova, što je Partizan uspeo da iskoristi pre dve godine i napravi preokret u finišu šampionske trke, ovoga puta to izgleda kao nemoguća misija, jer je Zvezda sada još jača i bilo bi pravo čudo da aktuelni šampion ispusti ovakvu prednost.

Imajući to u vidu, crno-beli su ove zime imali prostora da formiraju kostur tima za narednu sezonu i da od leta krenu u snažnu ofanzivu na osvajanje titule. Ali, čini se da je ta prilika propuštena i da Partizanov sportski sektor nije uspeo tokom priprema ni da značajnije ojača tim koji bi možda i mogao da na proleće napravi određene probleme Zvezdi, niti da se hrabrije okrene budućnosti.

Izuzev Marka Jankovića, ostatak ekipe od jesenas je i dalje na okupu, ali opterećen i problemima sa povredama Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, za koje se ne zna sa sigurnošću kada bi mogli ponovo na teren.

Pojačanja koja su dovedena, nisu u Turskoj uopšte došla do izražaja, a to se pogotovo odnosi na Musu Ndžaja, krilnog fudbalera, zbog čijeg je dovođenja talentovani Jovan Kokir završio u Teleoptiku. Ne samo da Musa nije pokazao da bi mogao da napravi razliku, nego je došao i nespreman, žalio se na umor, da bi sve kulminiralo i njegovom lakšom povredom zbog koje je propustio tri poslednje utakmice u Beleku.

Napadač Dejan Georgijević je tokom boravka u Voždovcu skrenuo pažnju na sebe, pokazao određene kvalitete koji su mu omogućili angažman u Ferencvarošu, ali i on je još uvek u periodu adaptacije i u Turskoj nije ozbiljnije pretio protivničkim golmanima, pa je veoma nezahvalno prognozirati šta se od njega može očekivati na proleće.

Da je drugačije, možda bi uprava crno-belih i prihvatila ponudu za Rikarda Gomeša od 4 miliona evra ove zime i več sada rešila pitanje napadača za sledeću sezonu, ali ovako je možda suviše veliki rizik da se dodatno otupi ionako nedovoljno brojna napadačka linija, pa će se čekati leto uz nadu da će se možda pojaviti neki klub koji bi platio još više, pod uslovom da Rikardo značajnije uveća golgeterski saldo u Superligi...

Ali, s obzirom na jalove igre crno-belih protiv ekipa koje igraju defanzivnije, što je posebno došlo do izražaja tokom priprema, još mnogo briga je pred Zoranom Mirkovićem.

Opet, postavlja se pitanje i zbog čega su se crno-beli letos tako lako odrekli usluga Ognjena Ožegovića koga su poslali na pozajmicu u Arsenal iz Tule, s obzirom da bi on, posle odličnog iskustva sa Partizanom u Ligi Evrope prošle sezone, sigurno imao šta da pokaže u ovakvom sastavu Partizana.

Dobre strane ovih zimskih priprema mogle bi da budu šanse koje se pružaju talentovanom štoperu Strahinji Pavloviću i ofanzivnom vezisti Filipu Stevanoviću, i ako njih dvojica to budu uspeli da iskoriste tokom proleća, to bi mogao da bude i veliki Partizanov dobitak.

Ipak, čini se da je nekim drugačijim potezima u ovom prelaznom roku Partizan mogao da dobije i još više, bez obzira na finansijsku situaciju koja je prilično vezala ruke sportskom direktoru Ilievu.

Izvor: Sportske.net