Partizan u sve većim teškoćama, Iliev razočaran, ko mu je davao pogrešne informacije?

Da li bi sada drugačije postupio kada su transferi u pitanju?

FOTO: FK Partizan
Iako su bili prilično štedljivi u minulom prelaznom roku, u Partizanu su verovali da će sa postojećim igračim kadrom, uz tri angažovana pojačanja, biti kvalitetniji nego jesenas, pogotovo što se i Zoran Tošić oporavio od povrede zbog koje je propustio najveći deo dosadašnjeg toka sezone.

Međutim, tokom zime povrede su počele da predstavljaju sve veći problem stručnom štabu Partizana. Zoran Mirković na pripremama nije mogao da računa na Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, koji se još uvek nisu oporavili od povreda Ahilove tetive, a da sve bude gore, povredio se i novajlija Musa Ndžaj, koji je usput preležao i grip.

Ni tu nije bio kraj Partizanovim zimskim problemima, onaj najveći je tek usledio, jer se na utakmici protiv Bačke proteklog vikenda povredio i standardni štoper Svetozar Marković koji će morati na operaciju kolena i njega čeka duža pauza.

Ono što je situaciju dodatno otežalo, to je što su tokom priprema stizale lekarske prognoze kako povrede Pantića i Ivanovića nisu ozbiljnije prirode, kako će se oni relativno brzo vratiti u tim, ali se ispostavilo da su te procene bile pogrešne. Što je najgore, prelazni rok je sada završen i crno-beli sada ne mogu da reaguju dovođenjem još nekog pojačanja.

To je istakao i sportski direktor Ivica Iliev u izjavi koju prenosi Informer.

„Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo. Sada smo zbog toga u teškoj situaciji”, objašnjava Iliev.

S tim u vezi možda treba podsetiti i na nedavnu izjavu Zorana Tošića koji je primetio da dok je igrao u inostranstvu nije imao problema sa povredama, a da su one od dolaska u Partizan postale učestale...

Ono što navijače Partizana u ovom trenutku najviše zanima, jeste na koji način će trener Mirković reagovati posle povrede Svetozara Markovića, kako će ukomponovati odbrambeni bedem ispred golmana Stojkovića, a odgovor ćemo dobiti već večeras od 19 časova, kada će crno-beli ugostiti ekipu Proletera.


Izvor: Sportske.net