Trinkijeri: Meč je mogao da se završi i drugačije, ali ovako je slađe!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je izuzetno srećan posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća i istakao da su trofej mogle da osvoje obe ekipe.

FOTO: KK Partizan NIS
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je izuzetno srećan posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća i istakao da su trofej mogle da osvoje obe ekipe, s obzirom na neizvesnu završnicu susreta koja je rešena poenima sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

„Želeo bih iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bilo je ovo teško finale, mnogo preokreta, igrali smo muški, pogodili teške šuteve... Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su odigrali i kako su se borili. Finala su uvek ista, kad je egal... Na jednu loptu smo dobili utakmicu”, rekao je Trinkijeri novinarima u Nišu.

Partizan je večeras odbranio trofej u finalu Kupa Radivoja Koraća pobedivši Zvezdu sa 76:74 poenima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja.

„Mogli smo mi, a mogla je i Zvezda da osvoji. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjim sekundama meča. Bio je baš dobar pas, gledao sam snimak, čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu. Mogli smo i pre da dobijemo utakmicu”, rekao je trener crno-belih.

On je kazao da je jako lepo osvojiti trofej, ali da u ovoj sezoni ima još mnogo posla pred njegovom ekipom.

„Trofej je trofej, trofeji gde piše 'Korać' je još važniji trofej i ja sam srećan zbog mojih igrača i svih ljude koji rade iza, a ne ispred. Uvek je važno kad se dobije derbi, a kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije”, rekao je on.

On je dodao da je serija trojki Bilija Berona mogla da odvede meč u drugu stranu, ali da je "još slađe" što je njegov tim i pored teških pogođenih šuteva upisao pobedu, pre svega zbog kvalitetne odbrane.

„Ako vam treba naslov, njihov talenat protiv naše odbrane i mi smo dobili”, zaključio je Trinkijeri.

Izvor: Novosti.rs